pondělí 4. ledna 2016

Nový rok v novém domě



No, vlastně... Nový dům je v podstatě rekonstruovaný starý dům a proces rekonstrukce ještě stále není u konce (a popravdě začínám mít trochu strach, jestli někdy vůbec u konce bude). Ale to je jedno, máme s sebou sice jen "pár švestek" v batohu a obytnou jednu místnost, pořád nás čeká pendlování vlakem do azylu k našim na severní Moravu a pak zase zpátky na tu jižní, ale jsme doma! V horním patře by se už asi taky dalo bydlet, ale místo schodů jsou díry bez zábradlí a žebřík, takže holkám - a tím pádem i nám dvěma - je tam vstup zakázán.

A nového toho je od Nového roku více. Za okny konečně sníh, který milosrdně přikryl všechen stavební binec na zahradě a totálně nadchnul naší Klárku (plus dneska od rána sněží, takže je beztak ve školce celá u vytržení, že už se dá bobovat). A v šuplíku Výpis z živnostenského rejstříku. Zatím je to pro mě jedna velká starost - musím pochopit a začít používat nějaký systém účetnictví (a tajně doufám, že vygoogluju program, který bude všechno počítat za mě), budu muset začít vypisovat faktury (se kterými zatím nemám vůbec žádnou zkušenost) a taky vyrazit do Brna vyřídit si sólo podnikatelský účet. Už dneska jsem si připadala trochu divně v papírnictví, když se mě paní ptala, jestli na účtenku k bublinkovým obálkám chci i razítko? Copak já vím, jestli tam musí být razítko?

Každopádně plán je jasný: po večerech nastudovat všechny tyhle formality, k tomu někdy v mezičase umýt všechno nádobí z kuchyně, které bylo rok a půl s hromadou myší (a myšinců) v boudě na zahradě a nastěhovat je do nové kuchyně a postupně se pustit do dalšího šití, abych zase zpátky naplnila můj před Vánoci dost probraný profil na Fleru. 

Ale nejtěžší úkol ze všech bude naplnit mé jediné letošní předsevzetí, které se s předchozími úkoly dost odporuje: VÍCE SPÁT :)


Přeji všem krásný nový rok 2016...



P.S.1 Zítra ochutnávka z naší zatím jediné obytné místnosti!
P.S.2 Náš dům je ten s krásnou zelenou popelnicí :))





Žádné komentáře:

Okomentovat