středa 6. ledna 2016

Kdybych teď chtěla koupit přání...




... tak mám úplně jasno. Co se týká výběru těchto kousků pomalovaného papíru v našich obchodech, jsem děsná frfla. Asi mám o 180 stupňů jiný vkus než většina lidí, nebo nevím. Před téměř každou svatbou jsem prošla několik papírnictví a nadávala a nadávala. 

Ale postupně jsem si je našla. Ty své oblíbené. Jednoduché, až dětské, ale kouzelné a krásné ((l.markéta na Fléru), ale i velmi drobně a originálně pastelkami nakreslené (Oringle tu a tu). A když medvědi, kteří jsou snad na každém druhém narozeninovém přání, tak jedině ty ze série od Jany Z lesa. Anebo její vtipné ponožkové variace.

Narození, narozeniny, svatba, Vánoce, kolaudace a u Oringle dokonce i úžasná, citlivá, nápaditá a nesocialistická (musím to napsat, většina mi jich taková přijde) kondolence. Koukněte na ní sem.

Ánébó: Oringle vám nějakou kresbu na (třeba svatební) přání vystřihne svými pastelkami podle vašeho zadání (na míru ženichovi a nevěstě). To už jsem taky měla několikrát v plánu, jen je se mnou ta potíž, že řeším všechno na poslední chvíli a den před svatbou už je pozdě Bycha (a Oringli taky) honit. 


4 komentáře:

  1. Děkuji, velmi mě potěšilo, co jste napsala! P.

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, tak to mám radost. Máte moc krásné věci a super stránky. Držím Vám palec. Ještě jsem Vám chtěla říct, ať se nenecháte odradit hořkostí po ostravských trzích - Ostrava je asi fakt "region razovity" :) a lidi tady ještě dost věcí nedocení - ale to přijde. Už jsem Vám to chtěla napsat tehdy pod příspěvek, jen jsem se k tomu nějak nerozhoupala.

    OdpovědětVymazat
  3. Nejsem zahořklá. Mám za sebou tolik odmítnutí a zklamání, která mě v průběhu let důkladně zocelovala, že mi zrovna takováto vlastně "neutrální" akce rozhodně nevezme vítr z plachet;-). Ještě jednou díky! P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemyslela jsem, že jste zahořklá, to vůbec. Jen mě přišlo, že jste čekala trochu lepší odbyt - a podle mě právem, protože máte moc krásné věci, za které by Vám v Brně nebo v Praze utrhali ruce :) Taky mě štve, že se hodně lidé tváří všelijak na cenu mých (hlavně háčkovaných) věcí. A jak poslední dobou pendlujeme mezi severní a jižní Moravou, připadá mi, že je zrovna v tomhle vnímání lidí tady a tam odlišné. Ale fandím Vám a určitě v dohledné době minimálně přání objednám :) Bára

      Vymazat