pondělí 2. května 2016

Koženkově, šedě a omyvatelně




Přibližně tak jsem strávila minulý týden :) 

Moje šicí odpoledne, kdy je muž s dětmi, se hódně, hódně omezily - muž se plnou parou pustil do posledních úprav horního patra domu, abychom už tam brzy mohli expandovat. Což je super, o tom žádná. Jen si asi budu muset zase chvíli zvyknout na pomalejší šicí tempo.

Stihla jsem za minulý týden jen velkou překlápěcí kabelu na objednávku a malý organizér. J

Jana, která si u mě tašku ke svým narozeninám objednala, měla výčitky, že během příprav a domluv měnila zadání. Vůbec to ale nevadilo, propracovali jsme se, myslím, k úžasné tašce, se kterou jsem se jen těžko loučila. A to červené ucho, to mám zase výčitky trochu já, jestli jsem jí moc nevnutila. Tak mě ten nápad šedou tašku oživit nadchnul, a tak nadšeně jsem jí o něm psala, že si jej nakonec z daných variant vybrala. Tak snad se líbí..

Organizér o pár centimetrů menší než mé organizéry na Fléru si přes mou ségru, která mi statečně dělá reklamu v Kanceláři veřejného ochránce práv, objednala její spolupracovnice. Měl být zvenku koženkový, zevnitř omyvatelný. Bála jsem se moc, protože omyvatelné látky dostupné u nás jsou buď děsně krásné a drahé nebo zase strašně ošklivé (pamatujete si plastové ubrusy vašich babiček?). Našla jsem ale krásnou puntíkovaně oranžovou omyvatelnou láku v IKEA, nechala si ji odsouhlasit a nadšeně ušila mou oblíbenou kombinaci tmavě šedá - oranžová. Jedna kapsa na zip, tři skládané a dvě prostorné nabírané kapsy, rozměr vhodný i pro menší než velké kabelky (27 x 18 x 10 cm) ..

Tak, a teď už jen šedě, koženkově a hlavně omyvatelně obléct holky, protože venku je konečně teplo a krásně a na zahradě mámě nově plnou plechovou vanu vody určenou původně na zalívání zahrádky. Včera ji muž napustil, dnes už je vody jen na dně. Zato několik kusů oblečení včetně bot je (jak by řekl muž) "nažmach".

2 komentáře: