čtvrtek 14. dubna 2016

Schody!



Máme je. Jsou světlé, vzdušné, napůl smrkové a napůl železné. Natřené naší oblíbenou kovářskou černí. Z poloviny vedou nad kuchyňskou linkou, takže nám šetří místo.

Muž je vymyslel. Nebo to aspoň tvrdí, já tvrdím, že nápad jsem okoukala já u jedné kamarádky - každopádně nechtěli jsme masivní dřevěné schodiště. Dřevo je krásné, ale nesmí ho být moc. 

Moje babička nám na ně dala peníze - jsme za to hrozně vděční, jinak bychom na ně ještě asi dlouho neměli. Čučím jak puk a jsem hrozně zvědavá, jestli budu někdy z důchodu schopná našetřit všem svým vnučkám takovou sumu peněz.. Moc díky.

Šikovný švagr nakreslil výkresy a domluvil vyřezání železa laserem. A pak to společně s mužem, brácha s bráchou, smontovali. A mě totálně nadchli.

Schodům ještě chybí zábradlí (v rámci vzdušnosti a propojenosti kuchyňské a obývací části bude nejspíše jen v horní části) a naolejování. Podlaze pod schody chybí lišta, cihlovou zeď musíme vyspárovat a nahoru ji přidat dřevěnou desku. Ze strany kuchyně se toho změní ještě dost. Schází dodělat elektřinu a zásuvky (namísto provizorní prodlužovačky), mikrovlnku šoupnout do potravinové skříně, u které jsme zatím ve fázi spoření :) O ledničce (na kterou jsme teď mimochodem k našemu pobavení narazili v jednom ruském filmu) ani nemluvím. Ale to bude asi běh na delší trať. A jak se tak dívám na fotky, chtělo by to ještě kamna i schody umýt :)



7 komentářů:

  1. jsou krásné, taky nemám ráda moc dřeva.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsou!!! Moc se mi líbí, jednoduché, stylové. A ostatní věci časem taky budou
    :-) L.

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera, škoda, že si nemám kam schody dát :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Moc moc díky za všechny milé komentáře - jsem teď trochu ve fázi stresu, že to tady snad nikdy nedokončíme, tak jsem za každou podporu děsně ráda.. Pěkný víkend

    OdpovědětVymazat
  5. Musí to být nápor, když má člověk potřebu žít v pěknu a vleče se to, ale zase ten výsledek, ten za to stojí, ne? Schody parádní! P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, ani nevíš jaks to vystihla.. Už mám fakt někdy pocit, že to nevydržím ani dva dny. Naštěstí nakonec vždycky zafunguje moje zaklínadlo, že je vlastně spousta lidí, kteří nemají ani tu jednu nedodělanou místnost..

      Vymazat
  6. Ja som vo veku, kedy sa už vraj nebuduje a nehniezdi a predsa!!
    A rekonštruujeme dlhšie :-)
    Tiež mám rada pekné a dokonalé...
    Schody máte nádherné, prijala by som ich, my sme murovali, aby syn ,,neprepadol,, je autista s ťažkou hyperaktivitou...

    OdpovědětVymazat