středa 7. listopadu 2018

Poslední rok


Mám občas pocit, že se závěr mé rodičovské dovolené začíná nápadně podobat závěrům mých těhotenství. Porod jsem tak dlouho v mysli odsouvala na "až za dlouho", až už mi život s břichem tak přerostl přes hlavu, že jsem se na něj začala těšit. Nebo teda spíš na to, co bude po něm.

Mám před sebou poslední rok doma a snažím se ho co to jde užívat. Jen mám čím dál tím víc pocit, že se už potřebuji nadechnout, strávit půlden sama (rozumějte v práci:)) a na holky se odpoledne těšit. Přece jen jsem doma osm let, a to už je pěkná doba.

Bude to náročné a mám ze spousty věcí, které za rok nastanou, strach. Velký strach. Ale asi to všechno tak nějak správně funguje, že už se na dost věcí i těším.

Zatím si pro sebe kradu jen chvilky, nečekané okamžiky klidu během dne, kdy se holky zaberou do hry. Nebo své šicí odpoledne, kdy se můžu zavřít ve svém šicím pokoji. Úplně nejvíc si lebedím, když se holky i s mužem vyšoupnou někam ven a všude je ticho. Ticho a šicí stroj, můj největší relax..


Moje radost včerejší - čerstvě došitá kabelka na objednávku - sestra této kapičkové



A moje radosti posledních týdnů - každý týden se snažím ušít jednu kabelku takzvaně na sklad. 
Od včerejška jsou všechny dostupné na Fleru.






8 komentářů:

  1. A budete se vracet do zaměstnání nebo nějak pokračovat v šití? Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo.. pěkná otázka:) Chtěla bych obojí, tak uvidíme jak se to všechno vyvine a jestli všechno vyjde jak bych si představovala :)

      Vymazat
  2. Barčo, jak já ti rozumím.... jen u mě už za měsíc a půl... uteklo to. Už se do práce těším, líto mi je těch šicích chvilek, které jsem si nakonec dokázala ukradnout celkem dost a které už asi nebudou. Kolikrát se mi až chce brečet, jak moc bych chtěla na chvilku klid... Nejhorší je, že s prací to lepší nebude a času více také nebude. Tak došívám poslední zakázky a těším se na advent, že si ho užiji s dětmi a doma:-) Na tašky se kouknu, vypadají krásně! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě! Klobouk dolů, že to všechno bereš s takovým klidem. Já mám zatím v hlavě zmatek a doufám, že se to za ten rok ustálí. A čas bude, že jo, že bude.. :) A to já někdy i brečím, už tak daleko jsem to dopracovala.. Tak nějak ale zjišťuju,že jsme na tom všechny podobně a to mě uklidňuje. Drž se a užívej! B.

      Vymazat
  3. Milá Barčo, užívejte posledních chvilek. Moc vám to přeji.
    Kabelky jsou nádherné. Lenka B.

    OdpovědětVymazat
  4. U mě byl návrat do práce náhlý, prostě situace na pracovišti si to vyžádala a bylo to vlastně fajn, protože jsem o tom konci mateřské nemusela tolik přemýšlet. Jinak je mi úúúplně jasné, že bych poslední půl rok byla solidně ve stresu...Ten "klid" přes den a to těšení na děti je super!!! To, že je ale daleko méně času na šití, už tak super není :-/ Také jsem si ponechala trochu šití "na kšeft", ale jsem pak na sebe naštvaná, že v šití zanedbávám své děti... Mám tolik nasyslených látek, ale po večerech šiji objednávky a na šití oblečků pro mé děti, nebo pro mě, nebo prostě jen tak pro radost, už čas není... Dost se nad tím poslední dobou zamýšlím a budu asi přehodnocovat priority. Tobě, Baru, přeji, ať máš ten nový začátek poklidný a najdeš přesně tu rovnováhu, která tě bude bavit! Ale je to až za rok, tak zatím si to pořádně užívej!!! Jo a ty kabelky, ty mě teda sebraly dech, jsou tak náááádherné!!! Ty s tím šitím prostě nesmíš skončit!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, tak přesně tohle mi dneska bodlo - díky, díky, díky:) A přesně jsi vystihla všechny moje strachy. Jsi dobrá, že šiješ po večerech. Ty jo, a moc se nepranýřuj, že děti v šití zanedbáváš - tolik ták pěkných věcí jsi jim ušila.. Taky si myslím, že nesmím skončit, protože to už bych asi nebyla já. (A taky už mám trochu závislost, však víme :)) Dík!

    OdpovědětVymazat