úterý 15. listopadu 2016

Pár barev do koupelny


Pro dnešek jeden jednoduchý, rychlý, efektní a absolutně nepředvánoční nápad. Inspirace v IKEA (taky máte jejich katalog na záchodě? :)).

Vždycky jsem chtěla v koupelně rozlišené ručníky podle barev. Co člen domácnosti, to jasně stanovená barva. Jen jsem si konečně musela přiznat, že investice do nových ručníků je na seznamu hodně hluboko a tudíž hodně daleko.  A navíc je to neekologické, něco kupovat, když to stávající ještě slouží.

Když jsem narazila na tenhle nápad, nadšeně jsem sedla ke stroji a vybrala každému jeho oblíbenou barvu (muž nad šedou trochu frflá, ale co už). Pruh látky 20 x 8 cm, kratším stranám zažehlit asi 1 cm dovnitř, delší strany zažehlit ke středu. Přehnout po celé délce na polovinu (jako šikmý proužek) a ze všech stran prošít. Pak přišít na středy ručníků - a je to.

Muž k tomu ještě vymyslel moc hezké háčky, na které se budou ručníky věšet, ale to zase jindy..

9 komentářů:

  1. Super nápad a ty háčky jsou boží! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nápad - IKEA, háčky - IKEA :) Už je ale máme dlouho...

    OdpovědětVymazat
  3. To se povedlo.. Mám ráda ta poutka uprostřed rušníků, moc dobře se pak do nich suší ruce. evulekotule

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi přijde, máme to takhle poprvé a zatím velká spokojenost. Horší to bude v létě bez topení - bude to, hádám, asi špatně schnout..

      Vymazat
    2. Já takhle věším jenom ručníky na ruce k umyvadlu. Dětské osušky s kapuckami jsem dávala po použití schnout na zábradlí, když jsme ještě bydleli v domě a pak jsem je ráno vracela na háček. Kde jsou ta časy.

      Vymazat
  4. Ty už zase šiješ? A vymýšlíš vtipné vychytávky? A kdy spíš superženo? iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivo, šiju, šiju.. Spaní taky stíhám :) Horší je to s úklidem, potřebovala bych nějaké noční uklízecí skřítky..

      Vymazat
  5. Dobrý den, sháním pro miminko osušky z kvalitního materiálu nejlépe z bavlny .Na internetu na webových stránkách tady jsem narazila na pár kousků, které se mi velmi líbily. Ale nemám s těmito stránkami vůbec žádnou zkušenost, máte-li někdo z Vás zkušenost tak poraďte. Přeji pěkný den a děkuji. Z pozdravem. July

    OdpovědětVymazat
  6. My máme bílou koupelnu. Vanu, kachličky, podlahu, všechno je bílé, tak jsem si vybrala alespoň barevné koupelnové doplňky z https://www.top-koupelny.cz/kategorie/koupelnove-doplnky-2/ . Líbí se mi ten kontrast a hlavně to, že až mě omrzí modrá koupelna, tak si koupím jiné doplňky a budeme ji mít třeba žlutou, nebo zelenou :-) .

    OdpovědětVymazat