středa 10. února 2021

Cestou z práce





Chůze je návyková a parádně si u ní člověk vyčistí hlavu. Ve dnech, kdy jsem v práci a ne na home office, chodím většinou pěšky z nádraží do práce, místo trolejbusu. Zabere mi to 35 minut, je to něco přes 3 kilometry přes Královo pole a Žabovřesky. Někdy jen cestu tam nebo zpět, poslední dobou často obě.

Tento týden mě ale napadlo jít až do Řečkovic. Přes Palackého vrch a kolem letiště Medlánky. Většina cesty byla lesem nebo takovou zvláštní příměstskou krajinou, závěr opět přes město. Celý den jsem v práci přemýšlela, jestli jo nebo ne. Protože divoká prasata a násilníci. Muž se mi smál, až se za břicho popadal.

Nakonec jsem rozhodla, že jo.

Na prase ani úchyla jsem si za celou cestu nevzpomněla ani jednou, protože ledovka. Všechno včetně pěšinek i okolí pěšinek bylo pokryto tlustou vrstvou ledu. Jedna velká klouzačka to byla, z kopců se skoro nedalo sejít.

6 kilometrů, hodina a půl. Na Řečkovickém nádraží parádní velrybí grafitti made by Timo. Zbytek domů vlakem. A všechny pracovní zapeklitosti, které jsem celý den řešila, byly zapomenuty.


Jak jste na tom vy? Chodíte taky? Do práce, z práce, nebo jen tak? 

Nebo se otužujete - to je asi letos kapku modernější než chození :)











7 komentářů:

  1. Já bych se bála, ale to mám už od mala, nemůžu se toho zbavit, škoda... A můj muž by mě ani nepustil. Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně chápu, taky se bojím, tentokrát mi pomohla ta ledovka. A jindy chodím se psem, který se sice tváří mírumilovně, ale pár lidem už kus nohavice natrhl. A prasata plaší tím, že je pořád několik desítek metrů přede mnou. B.

      Vymazat
  2. Po tvém vzoru jsem začala chodit. Dřív jsem chodila jen asi 15 min místo jedné tramvaje, teď jsem přidala dalších 20 místo busu. Vlak zvládám nahradit jen v létě, kdy jedu na kole. Chodím jen cestou do práce, stačí si přivstat 10 minut.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, super! To je tak skvělý pocit někoho k něčemu namotivovat. Však to určitě znáš:) Takže to máš taky tak něco přes půl hoďky. A ty endorfiny pak v práci - se vždycky hodí :) Já se na kolo taky trochu odhodlávám, jen to budu mít už skoro dvě hodinky, pokud se budu chtít vyhnout provozu, a to já budu, takže asi vždycky jen jednu cestu. B.

      Vymazat
    2. Mam to asi 35 minut rychlou chuzi, celou dobu z kopce a mestem podel tramvajovych koleji. Zkousela jsem i trasu vilovou ctvrti, ale bylo jsem nervozni z toho, ze nemohu v pripade nouze naskocit do tramvaje (uchylu a divocaku se nebojim ;-) Kolo mam na hodinu a davam jen jednu cestu, navic ten kopec od reky k Hradu na konci je pro mne zabijak. Tak drzim palce na leto. Blbe je, ze na kole je to naricnejsi organizacne (sprcha, prevkeceni).

      Vymazat
  3. Co jsem od podzimu doma na on-line výuce, vstávám ráno v šest a vyrážím na pětikilometrový okruh s nordic walking holemi. Vracím se vymrzlá a rozpumpovaná a pomáhá mi to zvládnout šílenství distanční výuky. Bez toho bych se já ( a možná i moji žáci) doma už určitě zbláznila. Ivča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste skvělá! Myslím na Vás vždycky ráno, když se hrabu před sedmou z postele, že Vy už máte odchozeno - psala jste, myslím, už u minulého příspěvku, že jo? Já jsem typ sova, takže veškeré mé snahy vstanout, pokud to není vyloženě nutné, se míjejí účinkem :( Krom léta, kdy je brzy světlo, to docela jde. Ale musí to být super pocit a úplně chápu, že Vám to pomáhá zvládnout výuku - já mám po ranní chůzi do práce taky energie na rozdávání. B.

      Vymazat