úterý 12. ledna 2021

Zimní zahrada


Jedna z věcí, kterou mám na sněhu moc ráda, je, že skryje všechny nedokonalosti. Zjemní křivky, utlumí ostré barvy a zasype všechno to, co nechcete vidět. Zvýrazní struktury, které na tmavém pozadí nevyniknou.

A tak i v naší velmi pomalu se rodící zahradě vytvořil sníh kouzelná zákoutí. Máme už rok a půl v ruce koncept, jak by měla zahrada vypadat (moc díky Janko) a pomalu na tom makáme. 

Občas trochu závidím lidem, kterým zahradu někdo vytvoří a oni už pak jen sledují, jak všechno roste, bují a funguje. My máme o dost pomalejší cestu, ale taky krásnou. Stejnou jako s domem. Všechno jednou bude...


A letos toho přibylo hodně - tři velké květinové záhony, kousek louky starých časů, sušák, velké pískoviště, domeček pro holky, terasa, pergola a kryté posezení s venkovním gaučem v zadní části.  Hromádek, které teď milosrdně přikryl sníh, taky pár ubylo. 











Terezka postavila našemu kocourkovi Matyášovi, který nám před rokem zemřel, sněhulákokočku.







Muž letos stihl i chodník z kočičích hlav, které třicet let ležely nevyužité u našich na zahradě, fajnovou omítku a dřevěnou fasádu - chybí už jen špalety.







P.S. Kdo rád sledoval Ferdinandovy zahrady, zkuste mé oblíbené Garden Rescue - na Youtube už je několik sérií. Pro mě má i přidanou hodnotu v anglickém poslechu - nadabovaných dílů je totiž jen pár.



7 komentářů:

  1. Krásné fotky. To jste toho za rok stihli opravdu hodně. Děkuji za tip na Garden Rescue, neznám, myslím, že se bude do budoucna hodit.

    OdpovědětVymazat
  2. Vaše zahrada je kouzelná i bez sněhu, já mám takové zahrady moc ráda. My jsme si u novostavby nechali zahradu udělat, protože děti byly malinké a nebyl čas. Po dvou letech tam nic nefungovalo, takže postupně jsem si všechno předělala a zahradníka už bych tam nikdy nepustila. Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to je mi líto. Je pravda, že my máme na domě firmou udělanou jen střechu. Aby byla rychle a dobře fungovala. Trvala jim půl roku, všechno se kvůli tomu sunulo a nedostatků má hodně. Je to dnes asi boj narazit na dobrou firmu. Ale hlavně, že to dobře dopadlo a jste spokojení...

      Vymazat
  3. Báro, mně se vaše zahrada tuze líbí, přijde mi hrozně útulná. A práce jste teda udělali spoustu, to trochu závidím. Garden Rescue dávají na Seznamu jako Zahradní proměny, jsou skvělí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, no tak to jsem ráda... Mám v plánu ji více fotit i v průběhu roku, to už asi bez sněhu nebude působit tak idylicky. Dalších plánů je dost a jestli nás svrchu budou pořád takhle omezovat, třeba něco zase stihneme i zrealizovat :D. Na Seznam kouknu, díík ...

      Vymazat