středa 29. května 2019

Kde nakupuji látky





Často se mě ptáte, kam chodím na tak nádherné látky. Pravdou je, že mám celkem úzký okruh zdrojů, na které nedám dopustit. A moc ráda se o ně s vámi podělím. (Omlouvám se všem, kterým tento článek už sto let slibuji)

Je ještě potřeba napsat, že většinou objednávám bavlněná plátna, popelín, bavlněný satén a podobně, co se týká úpletů, jsem stále ve fázi hledání a budu případně moc ráda za vaše tipy..

Možná vás zklame, že jde většinou o obchody s dražšími látkami. Znám i e-shopy s levnějšími látkami, kde se dají najít skvostné vzory (např. mojelatky.cz), tyto látky ale až na výjimky objednávám hlavně na podšívky. Nechci tvrdit, že látky jsou méně kvalitní, jsou mezi nimi i kvalitní francouzské a německé látky.  Ale hůře se mezi nimi kvalita rozlišuje a já nechci riskovat, že by některá látka například rychle vybledla, pouštěla barvu nebo něco podobného.




Mé tři nejoblíbenější eshopy s látkami, kde objednávám i několikrát za rok a ještě jsem nikdy nelitovala, jsou tyto:

wilburrina.cz  - Šárka Honsová a její úžasné autorské látky. Kvalita zaručena, vzory, ze kterých oči přechází. Cokoli jsem z nich kdy ušila, mělo u vás velký úspěch.

ellbyell.cz  - objevila jsem teprve loni a byla to láska na první pohled. S majitelkou Marcelou Stoll máme stejný látkový vkus a já bych si ty látky nejraději koupila všechny. Mám od ní mimo jiné i všechny své Lotta Jansdotter látky, které jinde v Česku skoro nejdou sehnat.

sitiniti.cz - eshop s kamenným obchodem v Brně na Jánské, kterému když se při návštěvě centra Brna nevyhnu obloukem, nechám tam majlant. A ten dvorek, kde se obchod nachází..


A další dva, kterým už jsem taky párkrát neodolala:

peonygarden.cz - tady najdete i kvalitní oděvní látky, japonské lněné Echino nebo Cloud9

materialistic.cz - původně kdotokdyslysel.cz. Moje jediné štěstí je, že kamenný obchod je až v Praze, na fotkách totiž vypadá tak parádně, že bych tam nejspíš byla pečená vařená..





Snad jsem na žádný pro mě důležitý obchod nezapomněla, pokud máte nějaký další tip na svůj oblíbený a ověřený obchod, budu moc ráda

A já jdu rychle pozavírat otevřená okna s eshopy, jinak přijdu o všechny úspory:)



P.S. Všechny tipy na obchody s látkami vychází čistě jen z mé osobní zkušenosti - nejde o sponzorovaný článek.

15 komentářů:

  1. Tak tenhle článek jsem neměla číst :-))))) To bude bankrot!!! Baru, mohla bych mít drzý dotaz: kde kupuješ koženky? Mám totiž ty kočkové hlavy z Šití nití, chtěla bych z nich kabelku pro učitelku na konec školního roku a nejvíc se mi líbí v té kombinaci, jak to děláš ty s tou šedou koženkou, tak jestli bys mi neporadila, co je to za odstín a kde se dá sehnat. Já kupuji koženky na Bubulákovo, ale právě nevím přesně jaký odstín, přes internet se tohle těžko odhaduje :-/ Moc díky, odpověď klidně na mail ladytattooch@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Jani, koženky mám z kampet.cz, a ta šedá je holubí šedá SA2. Zkoušela jsem i jiné obchody, ale vyhovuje mi síla koženky 0,7 mm. Zatím jsem našla jinde jen silnější, ale zkusím ještě pohledat - rozčiluje mě hlavně dlouhá dodací doba (trvá jim to i víc jak týden:() Kočičí kabelka, to bude bomba - už se těším na výsledek. Máš můj obdiv, že máš měsíc předem vymyšleno a naplánováno, musím se polepšit.. Látkám nazdar :)

      Vymazat
    2. No joooo,to já mám kolikrát vymyšleno i rok dopředu, ale ta realizace vázne. To je pak den, dva předem, ve stresu a s miliónem chyb... Baru, moc díky za cenné rady!!! Paní učitelka je kočková, tak snad se jí bude kaboška líbit!

      Vymazat
  2. Baru, jak píše výše Lady Tattooch....to bude bankrot.
    Dnes jsem nakupovala v kameném obchůdku...OLD TIMER v Kopřivnici. Až budete ve Studénce, stavte se tam. Krásná kavárna s obchodem a v patře muzeum automobilů.
    Jsem pravidelný návštěvník.
    Koženky jsem kupovala u Lucky - AMA_TÉR. Bydlí kousek.Ještě mám zásobu a měla na stránkách odkaz na obchod v Praze. Taky jsem brala koženky od Kampet, ale ty byly vyžvýkané.
    Nakupuju u Melluzínky, Bavlněný sen, Šití nití, Moje látky,u nás v NJ Bytema....různě.
    Krásný den. Lenka B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, moc díky za tipy, OLD TIMER neznám a těším se až poznám - musíme tam někdy vyrazit. Lucku (AMA_TÉR) znám, ale už jsem k ní dlouho nekoukala, jdu na to. A taky jdu prozkoumat Bavlněný sen, to jsem ještě neslyšela, přiznávám.
      Díky a taky přeju krásný den..
      B.

      Vymazat
  3. Nakupuji hlavně na těchto e-shopech:
    www.ragos.cz, www.unuodesign.cz, www.sijemdetem.cz, bubulakovo.cz, www.umelluzinky.cz
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro díky, vlastně ani bubulakovo moc neznám, asi jen podle jména, jdu omrknout..

      Vymazat
    2. Vidím, že ragos https://www.ragos.cz/latky-makower už tu padl, miluju od nich látky Makeower, jsou dražší, no spíš rovnou drahé, ale ta kvalita! A výběr!
      Naštěstí na moje panenky mi stačí pidi kousky.
      Pro kvalitní úplety jezdím do Německa, bydlíme na hranicích.
      Mají i e-shop, ale moc se v tom názvosloví nevyznám, raději osahat :-)
      https://www.kathikunterbunt.de/stoffe/
      Bavlněná plátna mají taky úžasná!
      Zastávám názor na materiálu nešetřit, když už jedna do toho vloží práci...

      Vymazat
    3. Jojo, jen se pak ty vydělané penízky rychle rozkutálejí :) Bojím, bojím němčiny, ale jdu na to - moc díky za tip! B.

      Vymazat
  4. Poslední dobou nejvíc nakupuji u Šití nití. Mají vkusné dětské látky, které používám na nosítka. I jejich vlastní látky jsou krásné a kvalitní - potisk i materiál.

    Na podšívky jsou skvělé mojelatky.cz , velký výběr, dobré ceny, rychlé dodání.

    V Praze chodím do Mráze/Domu látek, máme to kousek a když potřebuji něco zkombinovat, tak vezmu látku ze Šití nití a u Mráze najdu vhodnou kombinaci.

    Ragos a látky Makeover - ty jsou nádherné a kvalitní.

    Ještě je třeba Flextex, kde mají americké designovky za dobrou cenu, a velký výběr klasických kanafasů - barvy i velikost čtverců. Ale je potřeba tam jít osobně, protože na e-shopu nepoznáte, co je co. Mají i nějaké japonské látky (Kokka), které jinde nelze sehnat, opět za skvělé ceny.

    Škoda, že u nás není zvykem mít obchody se stejným typem zbožím poblíž sebe. To by se nakupovalo. Nebylo by nutné objezdit půlku města, ale stačilo by jen obejít pár sousedních ulic. I když v Brně to tak skoro je, tím jak je centrum malé a obchody s látkami se soustředí kolem Jánské/Kobližné/Maliňáku. Takže Brno je láska=látka.

    Ze šijem dětem mohu doporučit suché zipy. I látky, ale záleží na co je člověk potřebuje.

    Koženky jsem kupovala taky u Kampet - lze si koupit barevnici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, jsi skvělá, moc díky za tolik tipů. Flextex jsem neznala, tak jsem prošla teď o víkendu, jen Kokka jsem bohužel nenašla :(
      Suché zipy z Šijem dětem jsou super,dávala jsem je holkám na plenkové kalhotky, prala tisíckrát a drží pořád stejně - paráda.
      A nápad mít podobné obchody blízko sebe je skvělé - v Brně mi to úplně vyhovuje. To tak někde mají vyloženě záměrně?

      Vymazat
    2. Já ve Flextexu nebyla tak rok, ale posledně jsem tam jednu lněnobavlněnou Kokku koupila.
      Já myslím, že v cizině je to právě běžné, že jsou obchody s látkami blízko sebe. Aspoň tedy v Newcastlu v Austrálii to tak bylo, v Římě taky.

      Vymazat
  5. Barčo, super, děkuji i za reakce ostatních. Já kupuju na mojelatky, sitiniti (jen ti teď končí), občas na latkaninach. Kousek od práce mám gabinku (tam stříhají koženky od 10cm, takže super). taky ragos, umellizinky. Na fleru od latkylitvinov, happy hobby šití. Prostě podle toho, kdo co má, co se mi líbí:-)
    Měj se krásně ať se dobře šije:-) L.

    OdpovědětVymazat
  6. Pan Pedro Kontaktní e -mailové údaje, pedroloanss@gmail.com. To mi pomohlo s půjčkou 200 000,00 eur na zahájení mého podnikání a jsem velmi vděčný, bylo pro mě opravdu těžké snažit se udělat cestu jako svobodná matka, ale s pomocí pana Pedro Když sleduji, jak se moje firma roste silnější a také se rozšiřuje.
    Vím, že vás možná překvapí, proč tu takové věci dávám, ale opravdu musím vyjádřit svou vděčnost, takže kdokoli, kdo hledá finanční pomoc nebo prochází útrapami s jejich obchodem nebo chce zahájit obchodní projekt utrpení ..
    Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  7. tak jsem si myslela, že budu mít nový zdroj látek, ale po shlednutí sortimentu musím konstatovat, že zůstanu u svých dvou eshopů. /www.gritslifeshop.de a tento https://www.anne-deus.de/.
    v obou mají přes 4000 látek, ale je pravda, že jen bavlnu na patchwork.
    zdravím Libi

    OdpovědětVymazat