pátek 5. dubna 2019

Roleta





Konečně to klaplo a více než měsíc nachystaná roleta už visí na svém místě v mé pracovně. Mám tyto textilie v místnostech moc ráda, cítím se tam pak útulněji (narozdíl od mého muže, kde si vždy vyslechnu něco o tom, jak až mě ta roleta přestane bavit, zůstanou mi jen díry ve zdech).

Nepřestane :)



Roleta je za pár korun z Jysku. Původní látku většinou ustřihnu, teď jsem ale měla ze sekáče látku tenoučkou, která by se samotná špatně rolovala, našila jsem proto svou látku na tu původní bílou. Šila jsem těsně při krajíčku ručně.


A tady ještě srovnání okna "bez" a "s" roletou.

Hezký víkend mějte..





8 komentářů:

  1. Roleta se ti povedla. Akorát taky řeším, že dám dolu ty hliníkové žaluzie (které stejně nejdou natočit ani vytáhnout) v obýváku a pořídim místo nich rolety. Vrtat je R. určitě nebude chtít, takže budou nasazovací na rám okna. Ale stejně to bude vypadat líp, než teď.
    Látku máš z Tišnovského sekáče pod radnicí? Občas se tam dají najít hezké kousky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík! Jojo, sekáč pod radnicí, už ji mám doma víc jak dva roky:) Já na tyhle "drobné" změny doma nedám dopustit, vždycky se pak při každém průchodu kolem kochám. Doporučuju :)

      Vymazat
  2. Krásná roleta. Bezva nápad. Taky chci pracovnu s krásnou roletou.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat
  3. Hello, cool window roller blind. :) I must admit that I also like such optimistic colors of window decorations, especially in spring.
    Regards, Małgorzata Wrocław
    PS. Good luck with your next blog entries. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hello, thanks for the comment! I like this roller blind more and more, I would have bought more pieces of the secondhand curtains. Nowadayes we have a bedroom in this part of our house. Thanks for wishes and have a nice spring time! Bára

      Vymazat
  4. Ten modrý vzor je fakt moc pěkný. My teď přemýšlíme nad tím, že si dáme do pergoly venkovní žaluzie, tak taky hledáme a různě se inspirujeme. Jenže té inspirace je tolik, že vlastně jeden neví, kde brát. :) Nakonec stejně koupíme něco, co bude relativně levné, funkční a bude se to snadno udržovat, takže převládne taková ta praktická stránka věci. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky to nevypadá vůbec špatně :-) . Já si nic takového ušít nedokážu. Mně by ale vadilo, že by s průvanem roleta hrozně plandala, tak jsme si koupili takové ty klasické žaluzie do oken , a ty v oknech krásně drží, i když je u nich otevřená ventilačka :-) .

    OdpovědětVymazat