úterý 30. dubna 2019

Jarní výlety





Mám pocit, že je poslední dobou trochu flákáme.

Když je hezky a teplo, buď kutíme jen něco na naší (prý že punkové:)) zahradě, nebo si jdeme na střídačku zaběhat. Nebo jen s Kukym k řece, případně pod Květnici. Asi nás trochu  opustila energie holky k výletům přemlouvat, nebo spíš je motivovat.

Když už se vypravíme (což je samo o sobě dost dlouhý a často úmorný proces), naší doletoška největší turistku Terezku po pár set metrech bolí nohy a Klárka snad stokrát zopakuje, že se nudí. Zato Sára, ta chce chodit až moc. Jen při jejím dvouapůlletém zkoumání okolí je tempo víc než vražedné pro všechny účastníky. Aby toho nebylo málo, co chvíli se kvůli něčemu dohadují, požďuchují, mrčí.

Takže to chce před výletem motivovat nejen holky, ale i sebe, pořádně jíst - to je u mě jedna ze záruk dobré nálady -  a ideálně vyrazit v pěti, i s mužem. Štve mě to, ale poslední dobou se s těmi třemi cácorami nikam dál než pár set metrů od domu raději moc nevydávám. Psychické zdraví mám jen jedno..


I tak  ale občas vyrazíme..

Na bílou sobotu na Lomnicko, do lesa plného česneku...














A minulou sobotu na otevírání nové části dětské stezky u nás v Tišnově. Vede od nového hřbitova k rozhledně na Klucanině a je úžasná.

Více takových stezek: Klárka se nenudila, Terezku bolely nohy až na cestě dolů a Sára skoro celý kopec - od cedule k ceduli - běžela. To je pak balzám na moje nervy (o té zpáteční cestě raději pomlčím:))







Hezký, třeba i výletní první máj přeji. A pevné nervy těm s dětmi..

9 komentářů:

  1. A já si Baru myslela, že až děti trochu povyrostou, že to bude lepší(tak za ty dva roky, až bude naše nejmladší ve věku vaší Sáry)...teď to moje nervy totiž vůbec nedávají...no vyhlídky nic moc;-)...jdu si dát čokoládu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, já si pořád myslím, že to bude za pár let lepší :) Je to boj, ale naštěstí jsou i světlé chvilky:) Ještěže existují ty čokolády..

      Vymazat
  2. Barčo, my si vzali na procházku odrážedlo. Tak máme o pár metrů výlet delší. Jinak mě to taky štve... Adam už často s námi nechce. Začíná u nás být vidět věkový rozdíl...:-) Měj se krásně a ať se vám výlety daří častěji:-) pa. L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, to je nápad, odrážedlo! Jen se trochu děsím sjezdových pasáží, je to pošuk a do všeho se vrhá střemhlav:) Výletům zdar..

      Vymazat
  3. U nás to taky tak bylo. Takže jsme přestali motivovat, ale je to příkazem a buď si to zkaz nebo si to užij, nám je to jedno. A zlomilo se to :-). Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, zní to sice asi divně, ale já jsem TAK ráda, že nejsme sami, kdo má mrčavé děti :) Dneska jsme nakonec na výletě taky byli a vzali jsme s sebou holkám kámošku. No hned to bylo o velký kus lepší.

      Vymazat
  4. Jé, Baru, jako bych viděla naše děti.
    Máme trochu starší děti a už můžeme vyrážet na menší úseky s manželem sami. To blaho.
    Nutno dodat, že se občas přidají k nám a s chutí.
    Krásné dny a ty batohy jsou náááádherné.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, taky jsem asi ve fázi těšení se na to, až jim budeme moc dát vybrat, jestli půjdou nebo ne, ikdyž se teda trochu bojím, že většinou nepůjdou. Na druhou stranu, třeba na kolo se sama skoro nevyhrabu, samotnou mě to neba, takže to hned bude o něčem jiném, až budeme moct ve dvou. A třeba s námi jezdit budou, budu optimista :)

      Vymazat
  5. Také se už moc těšíme na to, až se konečně někam pořádně podíváme na výlet ať už do hor nebo do lesa... Dcerce a synovi jsem nedávno pořizovala k narozeninám výbavu na ven, tak doufám, že to nebude jen ležet ve skříni a v garáži :D

    OdpovědětVymazat