sobota 12. ledna 2019

Originál





Postupem času jsem došla k tomu, že šít "malé věci" jako peněženky a obaly na knihy stylem co kus to originál, je z různých důvodů dlouhodobě neudržitelné.

Šít například obaly rovnou po dvou šetří čas, organizaci a celkově mou energii. Fotit, fotky upravovat a vkládat na Fler stačí jen jednou, navíc později (když mám ještě látku), můžu to stejné zboží znovu ušít a jedním klikem naskladnit. Kdo šije, fotí a prodává, určitě chápe. Nezdá se to, ale šití je z celého procesu jen zlomek času.

Ale nebojte, rozhodně to neznamená, že budu šít dvacet stejných peněženek, to nee. Ani by mě to nebavilo. Všechno budou limitované série. Protože (jak už určitě víte) jsem látkový maniak a každé látky objednávám většinou jen kolem metru. To znamená třeba čtyři obaly.

A pokud ode mě něco budete chtít mít jen vy a nikdo jiný ne, napište, ráda vám to splním...

Kabelky a batohy (a nejspíš ani toaletky) až na velké výjimky šít stejné nebudu.

Látek hodících se i pro pány kluky, které mi padnou do oka, pořád není až tak moc, dokonce už občas nutím i muže, aby mi s výběrem pomohl. A to pak prostě těch úžasných lištiček musím ušít víc:)



P.S. Ale na každé peněžence běhají lištičky a plují lodičky jinde, přísahám. Najdete tu.




4 komentáře:

  1. Chápu, chápu. Proto šiju od každého nosítka čtyři stejné kousky. Vím kolik mám koupit látek, aby mi skoro nic nezbylo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem došla k číslu čtyři - ani málo, aby to ušetřilo enrgii, ani moc, aby mě to bavilo :)

      Vymazat
    2. V osvědčených vzorech už šiju větší série, ale myslím, že u nosítek to nikomu nevadí, že nemá originál. I když je látek pro děti fakt hodně, tak některé jsou prostě žádanější a byla bych hloupá, kdybych z nich nešila. baví mne to i tak, nosítka jsou pro mne relax.

      Vymazat
    3. Jé, tak tos mě uklidnila, já mám pořád trochu výčitky, že tím "podvádím" handmade koncept. Ale je to vlastně asi blbost. To by fakt ceny musely být někde úplně jinde :)

      Vymazat