středa 5. prosince 2018

Přijde Mikuláš..




Letos poprvé objednaný.
A jsem nakonec moc ráda - ušetřilo nám to všem spoustu organizačních problémů a taky přemlouvání. Ono totiž stoupnout si s knihou hříchů před čtrnáct dětí není jen tak a já proto všechny naše myslímže za ta léta dohromady čtyři Mikuláše neskutečně obdivuji. A čerty a anděly samozřejmě taky, jen ti mají nejspíš roli mírně snadnější.

V ušetřeném čase, kdy jsem nemusela distribuovat Mikulášskou hůl ani hledat patřičně tlustou knihu, jsem proto spíchla holkám Mikulášské pytlíčky.

Muž si sice ťukal na čelo (jen v duchu, ale já to na něm už poznám), když jsem mezi šitím zakázek a běháním na poštu začala vyšívat sněhové vločky, ale nějak jsem si prostě nemohla pomoct:)







6 komentářů:

  1. Já to úplně chápu. Vyplatilo se to, pytlíčky se povedly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Jojo, věci mimo plán jsou občas (často) třeba. Díky..

      Vymazat
  2. Krásné Baruš, a ta výšivka, ach...:-) Já stihla jeden pytlík a druhý použila papírový a vystřihla drobností od Vránových. Mikuláš k nám nikdy fyzicky nepřišel (pouze do školy), děti vždy balíčky najdou za dveřmi, kdy někdo "náhodou" zazvoní, zacinká dole u vchodu. Ten stres, jen ze zazvonění, mi přijde dostatečný... :-D Počkají, za chvilku otevřou je to tam. Letos už Adam ví, tak to není tak logisticky náročné, Stelinka se nebude divit, když zazvoním chvilku po tom, co půjdu cvičit:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, i jeden se počítá. A druhý zase příště, až bude čas a chuť. Jsem čím dál víc zastáncem toho učit děti, že nemusí být vždycky všechno dokonalé, vyladěné, dokončené. Alespoň pak nebudou (jako já) v strese, když nebude všechno vždycky tip ťop. A drobnosti od Vránových, to je super nápad - taky mám ještě nějaké schované v šuplíku. A náhodou takovýhle "utajený" Mikuláš je super - myslímže na to děti budou vzpomínat stejně jako ty naše :)

      Vymazat
  3. Moc krásné pytlíky!! A ten andílek je taky nádherný. Já si vymyslela letos domečky, špatně jsem si vyměřila dílky, ale dečka nadšené i ten 19ti letý 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky. Andílka jsem našla na pinterestu, na to jsou mé výtvarné schopnosti krátké. A za domečky máte můj obdiv - to muselo dát práce! Je super, že to "děti" ocení. Já bych ocenila i v pětatřiceti :)

      Vymazat