středa 6. září 2017

Deka

 

Tak mám po roce konečně došito :)

Když já něco nedodělám hned, trvá mi to pak většinou dlouho. U téhle deky z kolekce látek Storybook mi loni v létě navíc zavazelo těhotné břicho, pak se mi zase zdála moc světlá a přeslazeně pastelová.

V zimě jsem měla tendenci podšít ji ze spodní strany tmavší látkou, právě včas mi ale došlo, že na tmavých látkách je vidět každé smítko. Objednala jsem proto nakonec nejjemnější minky v krémové barvě.  Vatelín jsem úplně vynechala a pokud ještě nějakou deku někdy ušiju, bude znovu podšitá minky. Je to totiž "jednotka hebkosti" a deka je opravdu přikrývací dekou a ne tak trochu nepoddajným přehozem jako v případě bavlny a vatelínu.

Dalších pár měsíců mi pak ještě trvalo než jsem vymyslela, čím tedy deku oživit, když ne tmavší spodní stranou. Vyhrály to proužky a i když bych dnes už kolekci nakombinovala s jinými než znovu pastelovými látkami, jsem s výsledkem moc spokojená. 

Co se vleče, neuteče. Jen si to pořád opakovat..












6 komentářů:

  1. Moc hezká, ten proužkatý lem jí moc prospěl, hodně ji oživil. Taky mám dvě rozdělané, asi bych se do toho měla pustit. Ale podzim k tomu přímo vybízí, i když teď pracuji na veldílu- háčkovaná deka Minecraft ze 432 ks čtverečků, takže není čas na nic jiného

    OdpovědětVymazat
  2. Nepřijde mi přeslazená. Ten lem z proužků se mi moc líbí a podšití s minki byl dobrý nápad. Taky je mám ráda pro jejich hebkost.
    Deka pěkně ladí se stěnami pokojíku.
    Chystám se šít dva přehozy do pokojíku a přemýšlím, co vespod.
    Pěkný den.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat
  3. Je úžasná krása. Těším se až i já svojí deku došiju. :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Barčo, jsi dobrá, že jsi ji dokončila. Mluvíš mi opět z duše. :-) Co odložím, to dokončuji neskutečně dlouho a přitom někdy stačí jen tak málo.... Nebo bohužel někdy nedokončím nikdy....to pak mám doma jednu krabičku....že třeba po letech:-D
    No a minky? No jasně že nic jiného! Se pak s každou dekou doma pomazlím než jde dál:-D Já dávám hlazený vatelín, je tenoučký, takže deka zůstává měkká a hebká. Tak vzhůru do dalších restů! Moc zdravím. PS: ten proužek tam je super.:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc se povedla. Pruhovaný lem jí dodal šmrnc.

    OdpovědětVymazat