úterý 29. srpna 2017

Vlasenice 2017



Vlasenice ani tentokrát nezklamala - krásná vesnice s  úžasně akčními lidmi, spousta více či méně známých, každopádně moc sympatických lidí, příjemně letní atmosféra. 




Celý den mi prodávat pomáhala Klárka, vyrobila i pár náramků z korálků a všechny je prodala! Moc ji to bavilo, nechtěla se od našeho místečka (mimochodem úžasného, těsně nad obecním rybníčkem) vůbec hnout. Valila jsem oči, jak mrštně běhala kolem a všem nadšeně popisovala, jak se nahřívají pohankové polštářky nebo kde všude je všita rolnička. Šikula je to..



Snažila jsem se tentokrát o krapet jiné uspořádání stánku - logičtější a jednodušší. A byla jsem spokojená, i když pořád je co zlepšovat, o tom žádná. Třeba stojan na kabelky, to je velká výzvy do příště. Co jsem si ale moc užívala byla jedna dřevěná krabice - "vitrínka" - se sadou výrobků ušitých z jedné kolekce látek. Jak jinak než z látek od mé oblíbené Wilburriny. Možná jsem si ji dokonce  užívala o dost více než zákazníci (nejsem si vlastně jista, jestli si ji někdo vůbec všiml :)). Ale co už, radost je potřeba hledat všude..

Osobně jsem potkala a všechno možné probrala s Aničkou. Moc děkuji za takováto setkání, člověk se ve spoustě věcí inspiruje..



Kabelky mi po sobotě trochu prořídly, z nových stahovacích batůžků na záda se prodal jen jeden - můj favorit se žlutou koženkou. Ostatní jsem dnes nahrála na Fler..

Kdyby se někdo divil, že sem dávám jen fotky svého stánku, uznávám a omlouvám se. Když jsem šla prohlížet ostatní, měla jsem s sebou foťák, nic jsem ale nevyfotila. Je mi tak strašně trapné fotit ostatní lidi. Nemám to ráda snad ještě víc než telefonování. O tom ale zase jindy..

A jindy (snad příště) taky o tom, co se tvořilo u Lochtího stánku  - pokud taky máte doma krabici se zbytky látek, třeba se vám můj tip bude hodit :)

16 komentářů:

  1. Bylo mi velkou ctí se s vámi potkat, posedět u vašeho nádherného stánku a probrat všechno možné. Moc děkuji za setkání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, super to bylo.. Třeba zase příští rok..

      Vymazat
  2. Moc hezké výrobky, na Václavských trzích v Tišnově taky budete? Jinak tip na stojan - Jana Grešáková má super na kabelky, skládací, zkuste pohledat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matildo díky za pochvalu. V Tišnově na trzích nebudu - nějak jsem z toho neměla dobrý pocit a říkám si, že šiju pro radost a prodávat chci taky pro radost :) Ale klidně se můžeme domluvit a zastavte se u nás..
      Stojan od Jany jsem viděla, je to super nápad. Jen já bych potřebovala něco, co se dá složit tak, aby se to dalo převézt i vlakem. Jojo, jsem nějaká moc náročná..

      Vymazat
    2. Já si chci něco z tvý tvorby dopřát na vánoce (a pak další rok na narozeniny), tak si promyslím, co kdy (určitě jednu velkou kabelku a taky batoh) a určitě se ozvu. Šiju taky, ale musím říct, že tvoje kabelky jsou tak propracované, že si raději zaplatím kvalitu. A život se třemi dětmi bez auta obdivuji, to bych asi nedala. Ale naše cesty za rodinou jsou na 6-7 hodin, a to vlakem bychom asi nedali.

      Vymazat
    3. Téda, super! To mě těší několikanásobně, když vím, že šiješ :) Moc moc díky za pochvalu kvality, snad nezklamu :) Klidně se ozvi a dojdi vybrat látku.. Co se týká auta, tak někdy nadávám až to hezké není. Občas by se hodilo, o tom žádná, využívali bychom ho ale asi dost málo, a tak radši zatím investujeme do jiných věcí.. Vlakem to bývá někdy trochu adrenalin. Nedávno jela s holkama na severní Moravu k našim ségra a v dětském kupé jim lidi odmítli uvolnit místo - že prý proč zrovna oni, že má vyhodit lidi z vedlejšího dětského kupé. Uf, krev se ve mě vaří jen si na to vzpomenu..

      Vymazat
  3. Lochto, prosím, o kterou Vlásenici se jedná? Poblíž, kterého města je? Děkuji. Marie D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, je to kousek od Kamenice nad Lipou, na pomezí Vysočiny a jižních Čech. Jsou to vlastně dvě vesnice pod jednou samosprávou - celý název je Lhota - Vlasenice..

      Vymazat
    2. Díky, já jsem původně z Pelhřimova a tam jsme se i v neděli viděly v kostele. Váš(tvůj) manžel chodil do stejného ročníku na základku a přes jeho FB jsem našla i tento fajn blog. Hezky se čte a kochám se i ušitými věcmi!

      Vymazat
    3. Jé, tak to je super, příště se určitě přihlaš (jsem určitě pro tykání :)). Býváme v Pelhřimově celkem často, tak se třeba ještě potkáme. A moc díky za pochvalu, zahřála :)

      Vymazat
  4. Barčo, nejnádhernější stánek! Sladěno, radost pohledět. Ta změna, jak jsi minule popisovala na fler trhu, je vidět:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Luci, moc díky, ani nevíš, jak moc mě Tvoje pochvala těší..

      Vymazat
  5. Ahoj Baru, krásný stánek a krásné vitrýnky a nejšikovnější pomocnice. Mám radost, že se akce podařila a že Ty jsi spokojená!
    Pořád se chystám poslat Ti fotky taštiček, už jsem přišla na to v čem jsem dělala chybu, takže teď ve volných chvílích šiju a hned rozdávám, těším se, až bude víc času ušít i do zásoby třeba na Vánoce...
    Každopádně moc děkuji za pomoc a ať se stále daří, Iva K.

    OdpovědětVymazat
  6. Ivo, to mám radost, že se kapsičky nakonec podařily! Fotky někdy pošli, jsem zvědavá.. Taky pořád čekám, že bude někdy víc času :) Plánů je spousta a není kdy by je člověk všechny uskutečňoval.. měj se krásně a zas napiš :)

    OdpovědětVymazat
  7. S tím focením to mám také tak. Vždycky mám pocit, že si prodávající bude myslet, že si jeho věci fotím proto, abych je okopírovala... Raději se pokaždé dopředu zeptám, zda můžu fotit a je fakt, že ještě nikdo mi to nikdo nezakázal, spíš byli potěšení, ale ten pocit šmírování tam prostě je :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím, že jsou prodávající spíše potěšení. Ale stejně.. Jsem na tohle ale děsná - nejsem schopná fotit ušité věci ani na zahradě, protože bych si připadala asi divně před sousedama :)

      Vymazat