sobota 3. prosince 2016

Vyzdobeno, zútulněno..


Na holky naskákaly první zimní rýmičky a kašlíčky, v týdnu se proto se mnou vystřídaly doma. Poklidného šití jsem si tudíž moc neužila, zato se nám konečně podařilo vánočně vyzdobit dům.

Všechno na poslední chvíli, jak jinak. Věnec jsme dodělali v neděli v devět hodin večer a pak ještě zapálili špatnou svíčku, klasika. Dost dekorací jsme zrecyklovali z let před rekonstrukcí, které jako zázrakem přežily všechny přesuny, některé i dvouletý pobyt v naší zahradní boudičce.

Hvězdičky z pomerančové kůry navlečené na šňůrku a pověšené do okna vykrajovala ještě prťavá Klárka před třema lety. Papírové vločky jsem letos chtěla vystříhat s holkama, ale neklaplo to. Čtyři vrstvy papíru byly na nějaké dekorativnější stříhání ještě hodně a většina jich skončila prostřižená nebo minimálně s ustřiženým bokem (a se spoustou slz a vztekání samozřejmě). Věnec na dveřích je první a zároveň asi poslední pedigové dílo mého muže, dřevěného anděla vyrobil muž letos. Inspirace jak jinak než z Pinterestu.

Pojali jsme letos výzdobu celkem přírodně a tradičně, zamilovala jsem se do lískových větví ve váze. Adventní věnec máme tento rok asi nejtradičnější jaký jsme kdy měli. Vymýšlela jsem pokaždé nějaké originality, ale tak nějak se mi sem k nám více hodí klasika. Navíc ho takhle mohly nazdobit ty dvě rampepurdy. Naštěstí už pak došly přírodniny, jinak by snad za chvíli ani nešlo vidět zelené větve.. 

Adventní domečkový kalendář je z Tchiba, babička neodolala a pod záminkou Mikulášovy pošty ho holkám objednala. Měli jsme každý rok nazdobené krabičky od sirek, takže si letos užívám většího "úložného" prostoru v domečcích. Vejdou se tam ke sladkostem a drobnostem i vytištěné kartičky s úkoly na každý den od mé oblíbené Jany Z Lesa. (Neodolala jsem a jako odměnu za umístění ve včerejším Top výběru na Fleru jsem si od Jany před chvílí objednala pár drobností - těším se, těším..).

Takže doma máme nazdobeno a já konečně po roce, co tady bydlíme, začínám mít dobrý pocit nejen z dokončeného, ale i z útulného interiéru..

A tady je ten včerejší, můj teprve třetí, krásně černobílý Top výběr (2.12. od 19:00). Lochtí tři mimi hračky v akci:




4 komentáře:

  1. Ahoj Baru, gratuluji k Top výběru, hned jsem Tvoje hračky poznala - to teď bude zakázek!
    Domeček máte pěkně vyzdobený, tak pěkný advent přeju iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, díky a taky přeju krásný advent. Snad zvládáte a nebrečíte a celkově jste v pohodě..

      Vymazat
  2. Baru, gratuluji k Top výběru! :-) Pěknou adventní neděli. L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík Luci, mám vždycky radost jak tříleté dítě :)

      Vymazat