neděle 11. prosince 2016

Síla úklidu



Občas se mi to povede. Nekouskovat úklid mezi běžné denní činnosti a nerozptýlit ho tak do několika dní. Uklidit všechno, ve všech místnostech (nebo alespoň ve většině) v jeden den. Včetně nánosů hraček, mých rozešitých věcí, oblečení a mužových všudypřítomných hřebíčků a pičičundů.

Je to pak úžasný pocit. Vždycky mám pak děsnou radost a říkám si, jak to takhle budu dělat vždycky. A nutím všechny úklid dodržovat, jsem nevrlá, když si někdo jen přehodí kalhoty přes židli. 

Už předem ale vím, že tento stoprocentní úklid nemá u nás šanci přežít více než jeden nebo dva dny. Prostě to nejde. 

Takže je potřeba si toho pořádně užít a pro jistotu si to hned několikrát vyfotit :) 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


A ještě jsem vás chtěla poprosit o tip na nějaký krásný kalendář. Máme už jeden nejkrásnější od Peti Oringle, do toho ale nechci psát, chci jej totiž mít jako kalendář furt pryč.. Na další rok  a ještě i na ten po něm. 

Potřebovala bych k němu ještě nějaký zapisovací, kdy máme logopedii, kdy zubaře a tak.  Ideálně mít celý měsíc na jedné stránce a zároveň aby se dalo ke každému dni něco malinko napsat. Moc se mi líbí tenhle od Andrey Tachezy, ale vyšel bohužel jen pro rok 2015. Nevíte o něčem podobném a krásném? A vůbec, jaké máte doma kalendáře, jsem strašně zvědavá..



18 komentářů:

  1. Barunko, krásné to máte:-) Jestliže Vám úklid vydrží jeden nebo dva dny, tak to jste úžasná! U nás slavím úspěchy, když vydrží jednu nebo dvě hodiny:-)
    Kalendář jsme loni měli od Janičky z lesa a letos Ježíšek přinese taky. Je nádherný! Obrázky jsem vystříhala a zalaminovala a používáme jej k jídlu místo knížek, nejoblíbenější. koupíte třeba tady: http://www.nunynek.cz/lampicky--metry--doplnky/rodinny-kalendar-2017-djeco/
    Krásné adventní čekání přeju... Veru-Nicenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, jeden až dva dny jsou jen za předpokladu, že všechny prudím a nutím nikde nic neodkládat. Což si ale pak vždycky řeknu, že nemá cenu dělat dusno a je po pořádku :) A moc díky za úžasný tip - od Jany z lesa teď netrpělivě čekám balíček s obrázky, takže bychom ho měli do sady. Jdu ještě prozkoumat Dančiny tipy níže a pak asi budu muset losnout, pže nebudu vědět který dřív :) díky a taky přeju krásné a co nejpomalejší čekání..

      Vymazat
    2. A ten nápad se zalaminováním je úžasný, to určitě využiju. Co nevidět nás to čeká :)

      Vymazat
  2. Barči a nebo tento: https://www.agatinsvet.cz/rodinny-planovac-2017 aneb Andrea Tachezy jinak...

    OdpovědětVymazat
  3. a nebo tento: http://www.kosmas.cz/knihy/218411/krasny-kalendar-2017-klasik/
    a nebo: http://www.kosmas.cz/knihy/219429/pavel-cech-kalendar-2017/
    a nebo: https://www.fler.cz/zbozi?where=zbozi&search=lucie%20ernestov%C3%A1
    :-) uz koncim:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danči, jsi skvělá, díííky! Jen teď nevím vůbec který vybrat :( Asi budu muset fakt losovat..

      Vymazat
  4. Úplně vás chápu a zrovna o víkendu jsem měla mírný ulízecí záchvat, který skončil úderem našich zbojníků velmi brzy. Prostě to nemá cenu :) Pro příští rok máme tentohttps://www.megaknihy.cz/kalendare/249268-rodinny-planovac-2017.html Jsem nadšená, moc se mi líbí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem táák ráda, že je to s úklidem (nebo spíše s neúklidem:)) všude stejné. A ještě víc ráda, že píšu blog a že ho čtete a že mi pak všichni tak úžasně poradíte. Vůbec nechápu, kde jsem o víkendu ty kalendáře hledala, že jsem na tyhle úžasné vůbec nenarazila.. Moc dík!

      Vymazat
  5. Barčo, máte to doma krásné, takové nezvyklé, originální, vaše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Evi, moc mě to těší :) Je docela sranda, že nemuset dělat kompromisy s mužem, vypadalo by to tady asi dost jinak. A asi o dost hůř a méně originálně, musím sebekriticky uznat. Na druhou stranu, kdyby muž neměl mě, nejspíš by mu bylo úplně jedno, jak to uvnitř vypadá - hlavně, že by to bylo funkční :)

      Vymazat
  6. Chválim, aj to ako ste to s belavý a bielym akcentom, hneď ,,chytili za pačesy,,
    k tým prírodným materiálom na začiatku.Kredenc je boží!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za pochvalu.. Kredenc je po prababičce a křeslo, které snad bude časem nově očalouněno, taky. A hrozně mi to takhle vyhovuje, protože dům jsem koupili a moc z jeho historie nevíme. Takže alespoň trochu minulosti jsme si sem dovezli..

      Vymazat
  7. Baru, ten úklid ti závidím, já už mám jakž takž hotovo, ale manžel se rozhodl, že dnes vymete komín. asi ho něčím klepnu. když jsem mu říkala, že to má udělat před topnou sezonou, tak že ne a teď před Vánoci, to se přece hodí líp ne?
    ta cihlová stěna je úplně super. vy bydllíte v nějakém starším domku? vždy když jedu přes T. tak si říkám kde asi.
    pěkný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to je sranda, my vymetali komín včera :)) Vstup do komína je z mého šicího pokoje a já chytala nerv, že budu mít od sazí všechny látky. Půl pokoje jsem vystěhovala ven a s hrůzou čekala, jak to dopadne. Bylo to nakonec ale úplně v pohodě, nikde žádný binec, všechny saze v pytli. Tak přeju, ať to taky zmáknete v pohodě a bez úklidu..
      Bydlíme v podle všeho dost starém domě kousek od nádraží. Chtěli jsme bydlet moderně, ale zároveň přiznat starý dům s jeho historií. Tak jsme to cihlovou zdí, hliněnými omítkami, starými dveřmi a podobnými "kousky" zkusili propojit. Nám se to tady líbí moc a jsme rádi, že i ostatním..

      Vymazat
    2. Baru, tak u nás to v čistotě nebude, to už vím. minule jsem stírala podlahu 4x. propojeno máte fakt krásně. staré domy s duší, to miluju. jo jo , jenže člověk míní a osudy mění. tak jo, jezdím určitě denně okolo, tak mávám.
      Majka

      Vymazat
  8. Baruško, krásné to doma máte! A ten úklid chápu, taky se nemůžu dobrat konce a už je třeba začít. Obdivuji ty blogy o bydlení:-)
    A ke kalendářům - měli jsme od Andrey ten 2015 i ten rodinný plánovací 2016. Oba jsou moc krásné. Mě nejvíc vyhovuje obyčejná čtvrtka,na každý den jeden větší čtvereček, to je pro mě nejpřehlednější:-) Tak ať dobře vybereš:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky je obdivuju, já už skoro dva měsíce chtěla vyfotit tyhle fotky kuchyně a obýváku a pořád ne a ne. Máme moc široké parapety a na ty se táák dobře všechno odkládá :) Jinak v kalendářích už mám užší výběr - Andrea nebo Jana to bude..

      Vymazat
  9. Mám jeden super tip na kalendář....rodinný...s ilustracemi od autorky Z lesa:-)

    OdpovědětVymazat