čtvrtek 22. prosince 2016

Rychle, levně, efektně



V balení dárků jsem se vždycky dost vyžívala. Hlavně těch vánočních. Kde jsou ale ty časy, kdy jsem měla čas celý prosinec malinkatými nůžtičkami vystřihovat malinkaté prostřihávané andělíčky. Jedna visačka mi trvala třeba půl hodiny. 

Letos je potřeba všechny předvánoční procesy dost zefektivnit. Je nutné vyšetřit čas na šití - finišuju teď s tou minule zmiňovanou poslední kabelkou -  a taky na všechno pečení a františky a koledy a čtení vánočních knížek.

Taky nechci letos dopadnout jako minule, kdy jsme na Štědrý den ve tři hodiny odpoledne dozdobovali stromeček, muž chystal s Klárkou ořechové skořápky a já běžela balit dárky. První Vánoce ve vlastní režii jsem prostě organizačně totálně nezvládla.

Letos mám sice čas rozplánovaný skoro na minuty, zatím to ale vypadá, že stíhám a že na Štědrý den už jen vyrazíme do lesa a usmažíme kapra (ten už nám plave ve vaně, holky si tuhle vánoční tradici nechtěly nechat rozmluvit). 

Dnes večer mě čeká balení dárků, visačky už mám nachystané, tak snad to půjde ráz na ráz. Jsem vyznavač jednoduchého a superlevného přírodního balícího papíru za pár korun a režného motouzu z tišnovských Domácích potřeb. K tomu dvě čtvrtky černého papíru vyšší gramáže. Stromečky tvoří rovnostranné trojúhelníky o straně 7 cm - to kdyby se někdo chtěl inspirovat. Na jeden list A4 mi jich vešlo 14, odpad minimální. Doba přípravy asi dvacet minut. Pro mě letos značka ideál.

Užijte si poslední dny těšení se..

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Luci, díky.. Ale proti Tobě jsem čučkař, to je jasné :)

      Vymazat
  2. My visačky recyklujeme už asi třetí rok, to teprve šetří čas. :-) Máme je z pevného kartonu, takže se nepomačkají. Po rozbalení dárků je sesbírám a další rok jedou nové kolo :-) I když tedy jsem musela pár dodělat, hlavně pro babičky a jiné příbuzné. Letos se musím polepšit, fakt je všechny sesbírat a hlavně za ten rok neztratit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, máš pravdu, to by pak bylo rychlé, levné a ještě eko. Zkusím to, dík za tip.. Jen jsem trapně některé visačky přilepila izolepou. Nikdy jsem to nedělala, ale už tak mi včera to balení trvalo super dlouho, takže nakonec všechny pomůcky vítány :)

      Vymazat