pondělí 8. února 2016

Koupelna anebo jak si tady bydlíme III


I koupelnu už máme plně funkčí, i když zatím v ní jsou opravdu "jen" funkční věci, nic moc navíc tam - zatím - nehledejte. Po dlouhých úvahách se nám do ní podařilo nacpat sprchu, vanu i mé (mužem proklínané) čisté linie. Vzhledem k tomu, že mě muž několikrát důrazně ubezpečil, že naše koupelna nebude na 20 let, jak se běžně udává její životnost, ale prostě NAVŽDY!!!, jsem ji chtěla celou bílou. A šedou dlažbu. 

To mi ale bylo (kým asi?) rozmluveno, protože bílá je jen pro včelí medvídky a pro špitál.. Vymyslela jsem proto teplou, výraznou, veselou, nenudnou, mozaikovou žlutou. Když už máme sice okno, ale v něm ne slunce. Žlutou jen na jednu zeď, za vanou, a to na celou. Na pruhy mě vážně v koupelně neužije, i když to jsou taky "čisté linie".

A jsem za to hrozně ráda. Ladí k ní snad všechny barvy, je tam veselo a útulno. Bílá by asi fakt byla moc sterilní. 

V koupelně máme dřevěný strop jako všude jinde v domě, nesmí chybět ani černá traverza, podle mě úžasný závěs z IKEA, skříňku, umyvadlo a umyvadlovou baterii taky odtamtuď. A to je vlastně asi všechno. 

Časem ještě přibude zrcadlo, police, koše na prádlo a roleta nad pračku, (háčkovaný??) kobereček, háčky na ručníky, stolička na odkládání věcí a možná i nějaká ta polička. A dekorace. A možná i tu traverzu trochu umyju... A taky ušité košíky. A světla. A dveře. A futra. Časem...

2 komentáře:

  1. Páči!
    Traverza a žlté kachličky naj!

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkně si bydlíte. Mát moc pěknou a útulnou koupelnu. My ji máme taky malinkou, takže jsem se při zařizování docela zapotila :-D . Museli jsme si vybrat malý sprchový kout a umyvadlo se skříňkou, abychom tu získali vůbec nějaké místo na úložný prostor. Pak už se nám sem vešla jen jedna skříňka , ale do koupelny to stačí :-) .

    OdpovědětVymazat