neděle 14. května 2017

Fler trh



Nová zkušenost, nové nápady a dost zbylého zboží na to, abych přes léto mohla více odpočívat. Když se to napíše takhle, hned to zní o dost pozitivněji. O dost pozitivněji než můj sobotní splín, když jsem po dvou hodinách postávání za stolečkem neměla vyděláno ani na vlakovou jízdenku. Zachránila mě až Petra Bududub (díky!), kterou jsem moc ráda poznala osobně. 

A pak taky  sympatická paní, která zná můj blog i Fler, měla v celém kulturáku nejkrásnější barevně sladěný a nepřeplněný stánek a šije moc krásné úpletové věci. Její značka se jmenuje Victorky, a když pár dnů počkáte, budete si moct na Fleru prohlédnout její šité věci.

Bez těch dvou by můj výdělek byl tragičtější než tragický.



Mým nejprodávanějším zbožím byl pohankový nahřívací sáček za 30 Kč (na fotce dole vpravo). Už to asi mluví za vše.


Nejspíše za to mohou mé mírně depresivní stavy, ale neměla jsem dobrý pocit z prodejci příliš přeplněného kulturáku. Připomínalo mi to tam nějakou výprodejovou akci OP Prostějov. Na druhou stranu mi to pomohlo uvědomit si, že můj stánek je taky přeplněný, přeplácaný a přebarvený. A sesumírovala jsem si v hlavě dost změn svého šití a prezentace výrobků. A to se taky hodí a třeba by mě to jinak ani nenapadlo. Tak teď jen to dotáhnout..


Muž se dopoledne se Sárou  prošel na Zelenou horu, památku UNESCO, a našli pod ní kolem rybníka krásnou dřevěnou stezku. Po skončení trhu tam z terapeutických důvodů dotáhl i mě. Procházka (a jídlo) mi pomůže vždycky.




Ale nebojte, nejsem na tom tak špatně jak to z článku asi vypadá. Mám nejspíše nějak rychlou schopnost psychické regenerace nebo co. 

Příště znovu a lépe (a asi i jinde :))

24 komentářů:

  1. Mně se Vaše věci moc líbí a obdivuju, jak dokážete šít s dětmi a také za upřímnost, se kterou píšete. Moc Vám přeju, ať se Vám prezentace výrobků daří lépe a máte stále více spokojených zákaznic. Až si budu moc něco koupit, tak vím kde:-).
    Nedávno jsme se celá rodina zastavili na Zelené hoře. Byli jsme tam sice už po několikáté, ale poprvé s dětmi. Byl sníh a bylo to skvělé... To místo dýchá....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliško, moc moc díky.. Když jsem tam v sobotu stála a tlačila úsměv z posledních sil, tak jsem hodně myslela na blog a na vás všechny, co máte stejný vkus jako já. Moc mi to pomáhalo - vědět, že se lidem moje práce líbí. A Zelená hora je krásná, o tom žádná. Chtěli jsme stihnout i mši, ale to bychom museli sbalit krámek dříve a to mi bylo trapné.Mějte se krásně, Bára

      Vymazat
  2. Z Fler akcí jsem rozpačitá vždy. Žďár i Třebovou mám sice v dojezdového vzdálenosti pro noclehárna doma, ale nehlásila jsem se. Za á mám narvaný diář neFler trhy a za bé se mi nechtělo se koukat na hromadu podhodnocené práce a poslouchat, že když práce baví, netřeba ji platit. Plus jsem dodnes nepochopila kritéria výběru. Přijde mi, že si pořadatelé vybírají stále ty samé a s velice podobnou, ne-li stejnou produkcí. Gratuluji k přežítí a přeji rychlý návrat duševních sil. Oldwomen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štěpánko, díky, ani nevíte jak jsem ráda, že to píšete. S podhodnocenou prací bojuju pořád, jen už se to snažím tady moc neventilovat - přijde mi, že už to o mně všichni víte:) Ale na druhou stranu mě to motivuje, protože prostě musím být lepší a výraznější, aby se to lidem líbilo tak, že neváhají zaplatit víc. No, zatím mi to asi moc nejde, ale třeba jednou... :)

      Vymazat
  3. Úplně rozumím Vaším pocitům! Já na mateřské také rozjela maufakturu, byl můj sen se tím živit, ale ono to vůbec není jednoduché :-/ Ve finále jsem ráda, že jsem před cca rokem mohla opět zaujmout pozici "kancelářské krysy" a šití a tvoření mám teď jen pro zábavu a občasný milý přivýdělek... Ty hodiny práce ( a není to jen o tvoření, ale i focení, vkládání zboží, vyřizování mailů či hledání materiálů, zabere spoustu času) nikdo moc neocení... Já ale doufám, že se to změní a lidé pochopí, že originální kousek, poctivě vyrobený je prostě něco víc, a že se za takové věci lidi naučí platit. Moc Vám držím palce, ať vás jeden trh neodradí, protože by to byla škoda, Vaše kousky jsou krásné a precizně provedené! PS: jsem ráda, že si Kristýna z Victorek nakonec batoh koupila a moc se těším, až ho u ní pořádně prozkoumám! Ty Vaše batohy, ty jsou Vážně TOP!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, strašně moc děkuji za pochvalu, úplně se červenám.. Obdivuji všechny, kdo jsou šitím (a ještě více pletením nebo háčkováním - to už mi přijde úplně sci-fi) schopni se uživit. Já se asi své profese (meteorolog) úplně vzdát nechci, dost věcí mě na ní baví, i když je taky hodně podhodnocená. Mám naštěstí ještě dva roky rodičovské na to vymyslet, jak to provést. Já v neděli koukala na Fleru na Vaše věci a jsou úžasné, máme dost podobný vkus asi. Jen mě mrzí, že mě v sobotu na trhu vůbec nenapadlo (netuším proč!!) najít Váš stánek..

      Vymazat
    2. No to byste hledala dlouho :-)) Já tam totiž byla jenom jako návštěvník, přijela jsem omrknout hlavně VICTORKY. S nástupem do pracovního procesu, dvěma dětmi, vším tím uklízením a vaření, blogováním a spoooustou koníčku, kterých se neumím vzdát, mi už nějak nezbývá vytvořit sortiment hodný stánkování, na mém stole by bylo hodně rázno :-) Ale je pravda, že mě to trochu láká... A profese meteorologa musí být hodně zajímavá!Když tak přemýšlím, neznám vůůůbec nikoho, kdo by to dělal, takže fakt originální :-)) A jestli to není moc drzé, navrhuji tykání :-)

      Vymazat
    3. Jasně, jsem pro tykání. Právě jsem propadla Tvému blogu - máš úžasné fotky a spoustu inspirace. Málem jsem po obědě kvůli němu propásla svou šicí chvíli, když Sára spala :)

      Vymazat
    4. Óóóóó, tak to se červenám :-))) Moc děkuji!

      Vymazat
  4. Baruško, holky to napsaly krásné a výstižně. Rozumím ti. Taky bych se chtěla šitím živit, ale tuším, že to nepůjde. Tvoje věci jsou opravdu precizně ušité, dotažené do detailů. A to se určitě nedá říct o všech, kteří svoje výrobky prodávají. Posílám pohlazení a přeju spoustu nových sil a nápadů a hlavně zákazníků♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, moc díky za podporu. Strašně si vážím všech komentářů tady - nejdříve jsem ani nechtěla o trhu psát, abych na vás nevalila své splíny. Ale jste úžasné a hodně mi to pomáhá - díky..

      Vymazat
  5. Baruš, mluvíš mi z duše. Však už jsem ti mé zkušenosti z trhy psala. A tento podle fotek vypadá dost neosobně a přesně jak popisuješ.... Ale i taková zkušenost může být k nezaplacení. A tvůj muž je neskutečná podpora, vždycky ho tak pěkně popíšeš:-) A Zelená hora? Nádhera. Píšu si na seznam:-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prááávě - jako zkušenost je to super! Vždycky jsem si představovala Fler trh jako všechny ty prodejce, které mám na Fleru ráda a obdivuji. Ti ale budou asi jen na tom pražském, to mi nějak nedošlo.. A muž mě teda někdy taky dokáže vytočit a často mě nešetří, o tom žádná. Ale v tomhle přesně pozná, kdy už se dusím ve vlastní šťávě a nějak zázračně mě z toho umí vytáhnout. Díky mu za to a Tobě za slova podpory:) B.

      Vymazat
  6. Jako hrdá majitelka Vašeho batohu musím zmínit, že Váš stánek byl pro mne nej a jediný, u kterého jsem nakoupila :-) Batoh je nádherný, naprosto precizně zpracovaný a zasloužíte velikou poklonu. Pár kabelek už jsem ušila a moc dobře vím, kolik času celý proces a to nejen šití ale i výběr látky,... zabere. Moc ráda jsem Vás osobně poznala a doufám, že se ještě setkáme .-) PS: kabelka určitě nakonec také dopadne:-))) Kristýna Hylská

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se tak dobře poslouchá.. Moc díky. Taky doufám, že se ještě setkáme a taky se moc těším na Vaše šatky a harémky ze všech těch krásných úpletů...

      Vymazat
    2. Taky jsem si nadávala, že jsem se v sobotu ani nezeptala na jméno :) Přeji ať Vám obchůdek kvete, máte podle mě krásně našlápnuto - zbožňuji všechny ty blbůstky jako mašličky na tašce, visačky, fotky taky určitě budete mít vymakané. Radost nakupovat..

      Vymazat
    3. Moc děkuji :-) Fotky budou určitě top, o ty se postará Janča (Lady Tattooch) a zbytek uvidíme :-) Na Fler do Jihlavy se náhodou nechystáte? Kristýna

      Vymazat
  7. Báro, je to tvrdá škola. Ale když budu i já tvrdá - myslím, že to potřebujete, že je to Vaše cesta za uvědoměním si vlastní ceny. Sleduju a držím Vám pěsti! Hodně odvahy. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak to beru, neúspěchy jsou nutné. O to více si pak člověk váží, když se daří. Díky! B.

      Vymazat
  8. Ahoj Báro, několik důvodů my nedovolilo zajet se podívat, tak snad příště.
    Jen ten,kdo něco vytváří a vyrábí, dokáže ocenit náročnost práce,která stojí za výsledným výrobkem.A že jich od tebe mám několik. Za všemi jsou hodiny prace,litry potu a spousta možná i peprných slov.Vytrvej v tvoření.
    A výlet na Zelenou horu máme za sebou od loňska, hezké klidné misto. Určitě se tam vrátím.
    Tak mnoho sil a pozitivního myšlení.Svaťka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svati, díky za podporu. Byla tam teď jedna paní, která se vyloženě divila, že mám háčkované hračky za takovou nízkou cenu. Že prý jednou vnučce něco uháčkovala a od té doby zírá na prodejce, kteří to prodávají za babku. Obrovskou radost mi udělala..

      Vymazat
  9. Jsem hrdou majitelkou Tvých výrobků :) Oceňuji to vše co dámy přede mnou již květnatě popsaly. Ale úplně nejvíc tu kvalitu materiálu a ten omyvatelný textil vevnitř. Žádné dárky. Moje budou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) díky moc. Taky to tak mám - teď bych se aktuálně potřebovala zmenšit na velikost 80, abych mohla navlíct mentolové gaťata s pandama, které jsem v sobotu Sáře koupila u Kristýny :)

      Vymazat
  10. Už by som mala ako prvá koment, keby som ho napísala:mne sa tvoje tašky páčia najviac (aj v e-shope asi tá károvaná), aj tvoj dom, ako môj a čistý štýl v ňom ma inšpiruje...až teraz som dospela ku kreslu PS a vidím, že u vás je pohovka..
    A ak si meteorologička, tak máš možno vyštudovanú fyziku ako ja a máš tiež tri deti ako ja, s tým rozdielom, že náš rodinný autizmus nám ,,vyslúžil,, ešte dieťa z ústavu, tiež s autizmom a preto u mňa najväčšie veľdielo je žiť autizmus plnohodnotne...

    OdpovědětVymazat