pondělí 13. března 2017

Tajemství facebooku

Nějak to celé špatně snáším. A už pár dnů bojuji sama se sebou, jestli o tom psát nebo ne.

Odezva na minulý článek (a kabelku) pro malou Ellen není úplně podle mých představ. Mám obrovskou radost, že se článek a celá dražba dostaly až k mamince Ellenky a že jsem ji tím potěšila. Taky vím o pár lidech, kteří peníze poslali. Z toho jsem nadšená a moc děkuji. 

Ani mi kupodivu moc nevadí, že zatím není žádný zájemce o kabelku a že to zatím vypadá, že se do neděle nevydraží. Kabelka se mi osobně moc líbí a pevně věřím, že se dříve nebo později na Fleru prodá. Takže peníze na účet poputují, jen to nejspíše bude chvíli trvat.

Co jsem ale trochu nečekala a co mě mrzí je to, že má odkaz na facebooku tak málo sdílení a lajků. Mám tudíž asi depresi moderní doby :) 

A protože nevěřím tomu, že byste nechtěli šířit dál dobrou věc, říkám si, že jsem něco udělala špatně já. Špatně jsem to načasovala, nemám dost FB fanoušků, vybrala jsem špatnou kabelku a tak dále a tak dále.

Beru si tedy ponaučení a zkusím postupně zlepšit svoje "pí ár" Začnu tím, že vám doporučím LOCHTU na facebooku sledovat. Budu tam nově dávat odkazy na všechny posty tady na blogu, čemuž jsem se zatím trochu bránila. A vy tak budete o každém novém článku vědět včas. Naučím se POŘÁDNĚ s facebookem zacházet a budu se snažit více využívat jeho potenciál.

Všechno zlé je pro něco dobré. Zboží se samo neprodá a moderní doba si žádá moderní technologie (že bych časem dospěla i k chytrému telefonu :))?

A taky je to možná všechno tím, že máme tento týden jarní prázdniny, lebedíme si v klidovém režimu u našich a je nějak moc času nad tím vším přemýšlet..


Na závěr ještě pár věcí ušitých v posledních týdnech, vyfocených a nahraných na Fler v posledních dnech.







13 komentářů:

  1. Docela jsem se pobavila, protože mně jde propagace vlastních lidských zdrojů ve všech směrem jako psovi pastva. Ovšem kromě jisté dávky vrozené neschopnosti v PR oboru je to především a zejména moje vlastní nechuť, takže si vlastně můžu stěžovat leda tak sama na sebe :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, tak to je přesné: vrozená neschopnost + velká nechuť (se někomu vnucovat) rovná se můj případ :) Musím se začít překonávat..

    OdpovědětVymazat
  3. Za sebe mohu říci, že u mne to není nechut k šíření ale nechut k fc jako takovému, nechodím tam skoro vůbec, jen když mne něco donutí, nemám tento typ komunikace ráda, a možná že je nás takových více, co jsme proti tomuto druhu komunikace zatrvzelí. Takže milá Lochto, problém není zcela jistě jen v tobě ale i v nás, co odmítáme přes fc komunikovat. Dana

    OdpovědětVymazat
  4. To úplně chápu.. Mám taky gen (asi po taťkovi, který dodnes nemá ani telefon), který tyhle všechny nové technologie odmítá. Je ale pravda, že mě to jako důvod nešíření nenapadlo - moc díky :) Mám svou facebookovou teorii o dobrém sluhovi, ale špatném pánu..

    OdpovědětVymazat
  5. A ještě jeden dodatek: Rozhodně jsem článkem nechtěla nikoho kritizovat za nelajkování a nesdílení, to by mě nikdy nenapadlo. Má to být opravdu kritika do vlastní řady a nakopnutí sama sebe k větší facebookové snaze :)

    OdpovědětVymazat
  6. fb nechápem, prihlásila som sa tam kvôli veriacim priateľom, ktorí blogovanie ignorujú, aby som vedela čím žijú a kvôli českým dušičkám Lenke a BG atď...
    Odišla som znechutená, pre mňa obyčajný klebetník, ešte k tomu znehodnocujúci slovný prejav...
    Odhlásila som sa (teda zať) aj z google, odmietam sa niekomu objavovať v ,,klebetnom spravodajstve,, pri rannej káve, ja som ten pes na pastve...ponúkli mi reklamné zárobky na blogu....nie, na to som ja pes (ktorý slúži len jednému Pánovi)!

    OdpovědětVymazat
  7. Taky mám stokrát radši blogování.. FB by ale měl být dobrý prodejní kanál (ne, že by to u mě zatím úplně platilo ;))

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Barborko, kabelka je nádherná. Určitě se prodá.
    Já sama na FB vůbec nechodím, nemám ho ráda a na své oblíbené blogy chodím sem tam. Nečtu pravidelně.
    Jste úžasná pro to, co děláte a kolik toho stihnete.
    Ale chápu vaše pocity.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, moc díky. Ani nevíte kolik radosti mi všechny děláte..

      Vymazat
  9. Barčííí, nepropadej panice - jednak koukám, co se tu píše a jednak za sebe je musím říct, že to mám s FB podobně - poslední dobou ho moc nedávám a musím říct že Tvůj a svoje další oblíbené blogy sleduju mnohem pravidelněji a mnohem radši...FB většinou prolítnu když na něco čekám nebo když už fakt blbnu, a pak lajknu jen namátkou co mi přijde pod ruku a někdy mě nenapadne něco ani sdílet, i když se mi to líbí, někdy mi některé věci i uniknou:( takže chyba není v Tobě ale ve fejsbůku. Já třeba teď už mockrát uvažovala, že ho zruším. Blogy mi vyhovují mnohem víc, protože vím, co můžu od Vás, na jejichž stránky ráda chodím, čekat. Ale jdu dohnat restík a kabelku pro Ellen rozhodně nasdílím, jestli ji v tom binci co na fejsbůku mám, to vůbec najdu...papa a pěkný bezdepresivní večer posílám na sever...D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danči, díky za podporu. Mám fakt velkou radost, že nejsem sama, co nemá facebook v oblibě. Zlepšit se ale musím, o tom žádná. A z deprese jsem venku, jsou fakt totiž asi dvě skupiny lidí - jedni facebookoví a jedni blogoví. A je fakt, že v těch všech informacích na facebooku často zajímavé věci zapadnou..Díky.

      Vymazat
  10. Barčo, kdybys jen věděla, jakou nechuť mám někdy počítač vůbec zapínat... Říkám si, jaká jsem otravná, jak pořád spamuju virtuální svět... Jenže, nedá se nic dělat, tohle je prostě teď důležitá část mojí práce, a tak se musím snažit...;-) Nejtěžší to je, když nemám odezvu. Můj recept - vylézat více než často z virtuální ulity:-). Je to dost potřeba, a pomáhá to... P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, moc díky. Je úžasně úlevné slyšet, že v tom pocitu spamování nejsem sama. Taky si říkám, že je to součást práce, jen to snažení mi zatím moc nejde :( A recept zní skvěle - je pravda, že u šití i u počítače je člověk sám a je pak potřeba někde se dobíjet.

      Vymazat