středa 8. března 2017

Kabelka pro Ellen


Kamarádům kamarádky se letos v létě narodila dvojčata - holky. Život jedné z nich ale od samého začátku visel na vlásku. Malá Ellen se navzdory všemu rozhodla bojovat, je moc šikovná a statečná a mě se moc těžko popisuje jaké všechny emoce ve mě příběh její a jejich rodičů  vyvolává.

Neznám Ellen ani její rodiče osobně, mám všechno jen zprostředkovaně přes kamarádku. Hormony mám ale už od svého prvního porodu na pochodu, a tak mě každý takovýto příběh vždy hluboce zasáhne. Moc děkuji Bohu za tři zdravé děti a obdivně vzhlížím k rodičům, kteří i přes nepřízeň osudu dokáží být tak silní, optimističtí a odhodlaní.

Kdo si o Ellence chcete přečíst více, čtěte tady.

***************************

Nějak mi to všechno dost dlouho vrtalo v hlavě. Všichni ti lidé s pokladničkami, kteří občas stojí u nás před Albertem a mě se jim nikdy nechce nic dát, protože tomu prostě moc nevěřím. A vždycky si říkám, že určitě pomůžu, ale pomůžu někde konkrétně. 

Tak teď je ta příležitost, říkala jsem si a chtěla na jejich otevřený účet poslat pár stokorun. Rodiče Ellen se rozhodli takto poprosit veřejnost o peníze na nákladnou léčbu. 

Pak jsem se ale na jich FB stránkách přečetla o možnosti něco, cokoli, pro malou Ellen vydražit. Napadlo mě vydražit některou z ušitých kabelek. Hned potom mě ale napadlo, že to bude vypadat jako trapná reklama...

Tak to udělám na tajňačku. Peníze z první kabelky, kterou prodám, pošlu na Ellenčin účet. To ale zase ztrácí smysl dražby, totiž to, že se třeba podaří získat pro Ellen více peněz.

Takže jsem se nakonec rozhodla, že dražbu udělám, ale takzvaně mezi svými. Tady na blogu a na Lochtím facebooku. 

Moje první kabelka ušitá za 1300 Kč (říká se tomu vyvolávací cena, že jo?) bude pro Velkou bojovnici Ellen. Tak tady je:

Kabelka, která pojme všechny každodenní nezbytnosti (a menší nákup k tomu). Zapínání na zip, uvnitř dvě prostorné nabírané kapsy a jedna menší kapsa na průkazku nebo mobilní telefon.
Kombinace černé koženky a kvalitní svrchní bavlněné látky. Vnější látka je podžehlená zahraniční výztuhou, takže je dostatečně pevná. Podšívka je taktéž podžehlena pevnou a kvalitní  výztuhou, taška tak pěkně drží tvar a ani po vyprání nezhadrovatí.
Šířka 38 cm, výška 30 cm, dno široké 10 cm. Délka uší 61 cm.
Délkově nastavitelný popruh (asi 73 - 130 cm) - lze nosit přes rameno i křížem přes hlavu.
Svršek tašky je naimpregnován proti ušpinění.
Když se po čase přece jen ušpiní, dá se opatrně v ruce vyprat. Koženku lze otírat vlhkým haříkem, látkovou část očistit jemným kartáčkem a nechat na vzduchu oschnout. Látková část se dá na střední teplotu vyžehlit, jen dávejte velký pozor, abyste ani špičkou žehličky nezavadili o koženku. Pozor taky na zipy.

Více podrobností najdete tu: KLIK.

***************************

Konec dražby bude v neděli 19.3. v devět hodin večer. Pokud se kabelku vydražit nepodaří, šoupnu ji na Fler za počátečních 1300 Kč a až se prodá, pošlu Ellence na účet těchto 1300,-.

(A i kdyby se nevydražila a někdo z vás se rozhodl pár peněz Ellen jen tak poslat, budu šťastná jak blecha)


Tak co, najde se někdo, kdo chce taky pomoci? Pište prosím zde pod článek do komentářů. Předem moc a moc díky!

15 komentářů:

  1. Jste úžasná!Já jsem asi kamarádka kamarádky. A je úžasný jak se takhle šíří dobro.Děkuji a mám malou prosbu...mohla bych na jejich stránku dát aspoň tenhle odkaz? Děkuji!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, určitě mohla:) Snad to nevyzní jako reklama.. Dlouho jsem nad tím váhala už prve. Každopádně se tím určitě zvýší šance získat pro Ellenku více peněz, takže jsem pro. Moc díky, už jsem začínala propadat depresi, že to celé vyznělo na prázdno. Takže díky moc za Vaši reakci.

      Vymazat
  2. Není zač. Odkaz jsem zatím sdílela aspoň na svém FB a maminka Ellen už to četla �� z mobilu mi bohužel nejde vložit odkaz,ale píše že se začetla ze zvědavosti a koukala,že je to pro jejich Ellenku ☺ I kdyby to někomu vyznělo jako reklama,nevadí. Děláte krásnou věc a pomůže to.Já váš blog sleduju, protože jste kamarádka kamarádky (Nicol) a obdivuji vás! A díky! Alča Pokorná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste zlatá, moc díky :) Teď už jen doufat, že kabelka někomu učaruje..

      Vymazat
  3. Nepochopila jsem, jak se draží. Mohla bych poprosit o vysvětlení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, zatím není na kabelku zájemce, takže vyvolávací cena je stále 1300 Kč. Pokud máte zájem, napište, prosím, sem do komentářů cenu, za kterou byste byla ochotna kabelku koupit. Dnes (neděle) večer dražba končí, takže pokud nikdo nenabídne více, bude kabelka Vaše.. Nechte, prosím, kdyžtak na sebe kontakt.

      Vymazat
    2. Děkuji. Měla bych zájem za 1500.

      Vymazat
    3. (drazkova.j@gmail.com)

      Vymazat
    4. Jste zlatá, mám obrovskou radost a moc děkuji! A gratuluji, kabelka je Vaše.. Peníze prosím pošlete přímo na otevřený Ellenčin účet, instrukce jsem Vám právě poslala v mailu. Ještě jednou děkuji a ať Vám kabelka dělá radost stejně jako jste ji Vy udělala spoustě lidem..

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat