středa 22. února 2017

Pouzdro



Z dnešního šití mám hned několikanásobnou radost.

1. Díky kamarádce kamarádky, která si pouzdro na mobil u mě objednala, jsem (letos už podruhé) naplnila své předsevzetí prokládat rutinní šití šitím nových věcí. Nalistovala jsem stránku v mé oblíbené Marina Quilt a podle Bellet precizního návodu se do toho dala. Navíc jsem promyslela kapsičku na drobné, kterou tam Bellet nemá a byla v zadání, takže jsem i mozkové závity trochu provětrala..

2. Moc mě poslední dobou baví kombinovat jednoduché, možná někdy až nudné látky s něčím výrazným - barvou podšívky, výrazným zipem a podobně -  a dávat jim tak nový šmrnc.

3. Líbí se mi praktičnost tohoto telefónobalu, občas člověk potřebuje vzít s sebou jen mobil a pár peněz, strčit to do kapsy a netahat žádné jiné zavazadlo. Možná jich našiju i pár "na sklad". 

4. Už se větinou bráním zakázkám na ušití něčeho nestandartního, něčeho, co nemám ve svém repertoáru. Tohle mě ale zaujalo z důvodů popsaných v bodě 1 a 3. Pak mi občas trochu trvá se odhodlat a začít šít. Přece jen rutina je rutina a u té už se moc přemýšlet nemusí. Tentokrát jsem ale ušila do pár dnů od objednávky - možná přispěla i má včerejší nakrklost na všechny sedací vaky světa :)

Tak co, myslíte, že by o pouzdra byl zájem?

9 komentářů:

  1. Jé, Baruš, já takové na mobil používám a je to právě super, jak popisuješ. Občas přihodím klíč, občas pár drobných, občas lístek na nákup nebo permanentku na cvičení a nemusím nic jinde hledat, protože mobil beru vždycky. :-) Takže jo, běž do toho, máš to kráááásné! :-) L.

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, přesvědčilas mě, pár jich ušiju :) A sobě taky jedno :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hned bych po něm skočila :-) Čím výraznější zip, tím lépe se bude v tašce hledat. Ta barevná kombinace je krásná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, to mě nenapadlo, že je výrazný zip i praktický..

      Vymazat
  4. Opravdu povedený kousek. Krásně projasněný.
    Prosím tě, jak stíháš šít s miminkem a dalším dětičkami? Já si v neděli řeknu, že vytáhnu stroj a začnu v pondělí a na stůl ho dám tak ve čtvrtek a v pátek ho zas odnáším neb se vrací domů i velké holky z intru a je potřeba místo u stolu a spoustu praní a vaření a tak..
    Krásné dny
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, Sára je ještě malá, moc pozornosti (zatím) nevyžaduje. A holky jsou dopoledne ve školce.. Takže všechny ostatní činnosti trochu ošidím (jojo, občas tady máme trochu binec:)) a vyšetřím trochu času na šití. Šiju jen tři hodiny denně, o víkendech nic, takže to celkem jde. A dost funguje muž, prostě jako bych byla na nějaký úvazek v práci. Ale popisuješ to vtipně, úplně si to umím představit, u nás to tak občas taky bylo :) A taky máš víc dětí, já jsem na sebe zvědavá jen až se Sára začne plížit..

      Vymazat
    2. A taky přeju krásné dny. A díky :)

      Vymazat
  5. Ahoj Báro, obdivuju Tvoji zručnost a zápal pro věc. Kdybys náhodou neměla do čeho píchnout, tohle mi připadá super.
    https://www.amazon.com/Tom-Clovers-Crossbody-Messenger-Shouder/dp/B00W3CGTOO/ref=sr_1_79?s=apparel&ie=UTF8&qid=1489071958&sr=1-79&nodeID=2475899011
    Ať se Ti daří a dny mají aspoň 25 hodin ;-)
    Zdraví Petra z Blanska

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peti,
      všimla jsem si Tvého komentář až teď, pardón :(
      Kabelka vypadá dobře a je jednoduchá - to já ráda. Přidávám do seznamu "vyzkoušet o prázdninách". Každý tip se hodí, moc díky.
      Mějte se úžasně a třeba zas na viděnou v lomu :)
      Jo, a s těma 25ti hodinama to vůbec není špatný nápad :D
      Bára

      Vymazat