pátek 17. února 2023

Ukázková zahrada - Herba Grata v srpnu 2022



Dlouho jsme se tam chystali - na jejich víkend otevřených vrat. Já mám zahradní turistiku moc ráda, i když u nás zatím moc populární není. A tahle zahrada, nebo vlastně spíše zahradnictví s ukázkovou zahradou, kousek od zámku Hluboká, je (relativně) nedaleko od Pelhřimova, kam jezdíme ke Karlovým rodičům.

Vzali jsme si s sebou kolečkové brusle, že v Herba Gratě strávíme dvě hodiny a zbytek odpoledne si projedeme stezku kolem Vltavy. Taky jsme si chtěli koupit maximálně tři trvalky. 

V zahradě jsme nakonec na komentované prohlídce, na parádním dortíčku na stylové terase, na workshopu vázání květin a v obrovském zahradnictví strávili celé odpoledne. Všichni byli neskutečně milí, zahrada přenádherná a čas tak rychle plynul. 

Brusle zůstaly v kufru auta a přibylo tam k nim ještě asi třicet trvalek. Krásný den to byl a i když tomu pořád nevěříme, chce se nám tam jet někdy znovu - protože třeba v dubnu nebo červnu to tam musí vypadat úplně jinak a určitě krásně...





















2 komentáře:

  1. Je tam krásně, že? A teď si představte, že bydlíte kousek od Herba Graty a pokaždé, když jdete kolem, nutně potřebujete novou zeleň :-). Je to trochu závislost :-).
    Kytkám zdar :-). Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hodně závislost 🙂 To já úplně chápu, kdybych bydlela vedle, tak bych už asi potřebovala třetí zahradu😉 Ale však je potřeba si dělat radost... Mějte se krásně a ať to (snad už brzy) kvete. Bara

      Vymazat