sobota 20. března 2021

Seriál?

 




Moc ráda různě na mých oblíbených blozích nebo instagramových účtech sosám tipy na filmy a seriály. Tak si říkám, že tady taky občas přidám nějaký náš tip pro inspiraci. Třeba se vám budou hodit pro dlouhé lockdownové večery.


Jedeme teď s mužem na anglické vlně a pouštíme si všechno v původním znění, zatím s anglickými titulky. Máme předplacené HBO, takže většinou tam. 


Mělas to vědět (The Undoing) s Nicole Kidman a Hughem Grantem jsme shltli během pár večerů.  Rodinná idylka bohaté rodiny rozčísnutá vraždou - asi celkem klasika, ale napínavá do poslední chvíle.

Normální lidi (Normal people) je britský seriál odehrávající se v Irsku. Je inspirován románem Sally Rooneyové a jde o vykreslení života takzvaných mileniálů. Sledujete místy místy dost komplikovaný vztah dvou mladých lidí od střední po vysokou školu. Vlastně se docela divím, že jsme se na takovýto druh seriálu dívali - muž průběžně dost trpěl a oba jsme měli trochu pocit, že jsme už asi staří a že hlavním hrdinům nerozumíme. Ale zase proč ne, člověk alespoň nahlédne mladým "normálním" lidem trochu do hlav :)

Outsider (The Outsider) - desetidílná minisérie inspirovaná povídkou Stephena Kinga. Kriminální horor. U hororů se opravdu bojím, a proto je moc nevyhledávám, Kinga mám ale docela ráda, je to pro mě takové pohádkové nadpřirozeno. No, pohádkové (původně jsem chtěla napsat reálné, ale to s nadpřirozenem asi není moc slučitelné), prostě je to King. Líbil se.

V plánu máme ještě slovenské Hnízdo, bylo i v ČT ivysilání, bohužel jsme propásli první díly. Viděli jste? A doporučujete?


Máte taky nějaký tip na film nebo seriál? Budu moc ráda ...

A koukáte s dabingem nebo v původním znění?


....


Na úvodní fotce jsou batohy, které jsem ušila za poslední měsíc. Je to boj, šití často lepím po půlhodinách, ale každá ušitá věc je pro mě velká vzpruha pro všední dny lockdownu. Dva vpravo jsou prodané, dva vlevo volné.

16 komentářů:

  1. Hnízdo doporučuji, super herci, můj rodný jazyk, docela fajn příběh. Dá se stáhnout na uložto.
    Normální lidi - taky jsem se dívala, no, dodívala jsem se do konce série jenom kvůli tomu, že jsem čekala nějakou pointu. Nelíbil se mi, ztracený čas.
    Mělas to vědět - skvělé herecké výkony, v napětí až do konce, i když konec mohl být zřejmý už v první části, ale je to skvěle natočené. Herci top, hlavně Hugh Grant se ukázala v jiné roli než naivního romantického hrdiny, líbil se mi v něm.
    Doporučuji se podívat na české seriály Bez vědomí a Až po uši (u toho jsem se skvěle bavili oba, Anna Polívková excelovala).
    Na HBO je nově dokument V síti, myslím, že oba verze, pro dospělé a dospívající. No, ještě jsem se neodhodlala na něj podívat, ale vzhledem k tomu, že mám taky děti, a hlavně dceru, to cítím jako povinnost vzhledem k rodičovství. Vědět, jaké nástrahy internetu na naše děti číhají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matildo, super! Moc díky za tipy i zhodnocení, souhlasím. Jen teda Normální lidi mi přišla zajímavá sonda do mladší generace, bylo to zvláštní, ale zajímavé. Bez vědomí je skvělé, viděli jsme a úplně jsem to sem zapomněla napsat. Zajímavě udělané předrevoluční retro. A děsivé. Já si ještě včera vzpomněla na Zrádce, poslouchala jsem rozhovor s mladičkým režisérem, bylo to letos nominováno na Lvy.

      S Až po uši jsi mi zamotala hlavu, koukali jsme včera na první díl a vůbec nevím, jestli jsem to už kdysi neviděla. Moje paměť je na tom dost bledě. Polívková je skvělá! Dík za tip.

      No a kolem V síti chodím už dlouho, jestli to dám nebo ne. Vím, že bych měla, ale vůbec, vůbec se mi do toho nechce, budu mít depku.

      B.

      Vymazat
  2. Ahoj Baru, opět krásná a dokonalá práce. Obdivuji, jak to zvládáš. Nejenom to šití, ale nafocení, aranž a prodej.
    Děkuji za typy ke zhlédnutí. Dny se prodlužují a času ke koukání bude málo. Snad si s manželem uděláme pěkné chvilky. Já objevila Lajnu a Skoro na mizině a to jsme se koukali po kouskách. Málo času. Přistavujeme a přestavujeme.
    Barčo, krásné dny plné sluníčka a pohody. Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, ale to je skvělé, že přistavujete a přestavujete, i když úplně chápu, že je to vyčerpávající až kam. Ale máte cíl a to se teď moc hodí. Držím palce. Ani jeden ze seriálů neznám a moc díky za tipy, najdu a koukneme. Jste všichni skvělí, mám děsnou radost, že se tady sešlo tolik tipů, díky!

      A moc děkuji za pochvalu, přiznávám, že je to někdy boj (hlavně s tím časem a hlavně tehdy, když se nedaří a třeba fotky nejsou jak jsem si je představovala). Ale snažím se spokojená být, tak pak rychle udělám něco na jistotu :D

      Měj se parádně... B.

      Vymazat
  3. Zdravím, já na seriály teď nemám čas,ale o jarních jsem za 2 noci viděla na Netflixu Cestu svatojanskych musek. Dívala jsem se do 5 hod do rána, nešlo se odtrhnout. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, moc moc díky, tohle vůbec neznám a ráda poznám. My teď seriál máme trochu jako cíl dne - dožít se večera a moci u něj na chvíli vypnout :) Koukneme. B.

      Vymazat
    2. Haha, to chápu. :) Já si to taky plánuji, ale v 9 z 10 noci usnu s dětmi. ��. Já doma Netflix nemám, tak koukám na Kukacky. Vůbec mě to nelakalo, ale nakonec je to fajn. Ale že by mě to strhli a nepustil, to zase ne. Na Netflixu jsem ještě koukala na miniserii Neortodoxni ( o židovské ortodoxní komunitě v NY) a New Amsterdam-jednotlivé epizody, takže nejsem nucena se dívat dal,Nemocnicni prostředí, milí lidé, nenáročné,ale laskave. Nevím, jestli máte ráda Dejvicke divadlo, jejich Čtvrtá hvězda je vynikající. Jana

      Vymazat
    3. Čtvrtá hvězda je skvělá! Viděli jsme až teď a jsme nadšení. Teď dokoukáváme poslední díly Breeders, pak hned jdeme na všechny vaše tipy, zní to všechno moc dobře. Ale usínání s dětmi úplně chápu, párkrát za týden se taky nechám udolat k uspávání, a to pak spím dříve než oni😉

      Vymazat
  4. Zdravím, za mě Normální lidi ano, není to nic dramatického, žádnou větší hloubku to taky nemá, ale pro mě jistý druh nostalgie. Naopak Mělas to vědět svým závěrem velké zklamání, které mi pohřbilo celou sérii. Hugh byl fajn, Nicole se mi nelíbila. Bez výrazu. Nadto roli hrála úplně stejně jako obdobnou v Sedmilhářkách. Tam se mi ale líbila více.
    Co doporučuji je, pokud jste neviděla, minisérii Ostré předměty. Jednoduše skvělé. A pak Temný případ, hlavně první série tedy. I na další se dá ale podívat.
    Mějte se fajn a ať Vám to stále tak šije (tiše obdivuji, s dětmi, byť trochu mladšími než jsou Vaše, nezvládám skoro nic). Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, já se tady dneska úplně dojímám kolik se sešlo tipů, na všechno poctivě koukneme, zní to moc dobře, díky.

      Ještě jsme o víkendu začali koukat na Breeders (Rodiče) na HBO. Je to komedie a všichni s malými dětmi se tam zaručeně najdou. Ne, že by to bylo něco s hlubokou myšlenkou, ale vtipné to je.

      A děkuji za obdiv, já některé věci hrozně šidím (dneska třeba úklid) a pak mám tendenci si to vyčítat. Někdy to jde líp a někdy hůř :)

      Taky se mějte krásně. B.

      Vymazat
  5. A co třeba Bridgertonovi? ;) Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neznám a určitě vyzkoušíme, díky moc! B

      Vymazat
    2. Koukejte ale jen v pripade, ctete "historickou" ruzovou knihovnu. A musite privrit obe oci nad tim hereckym obsazenim (jakoze cernosi v te dobe v Angli..?). Ale jinak dobry, nenarocny. Hodina/dil tak akurat po uspani deti... a muz to vydrzel az do tretiho dilu..:D:D:D

      Vymazat
    3. :) Tak to jsem zvědavá jak dlouho vydrží můj :) Zkusíme, teď jsme měli dost vražd, tak to bude aspoň změna. Díky!

      Vymazat
  6. Jee.. A ještě můj nejoblíbenější seriál min roku. This IS US. Chytlo a nepustilo. :) Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Téda, tak to vidím na ten Netflix, to se musí všechno zkouknout :) Díky.

      Vymazat