úterý 9. června 2020

V (ne)rovnováze




... když stíhám plnit blog a sociální sítě, nestíhám šít.

... když šiju, pohltí mě to a ve všech volných chvílích nedělám nic jiného.

... když fotím a upravuji fotky, nemám za chvíli nic našito.

... když se snažím průběžně likvidovat binec u nás doma, mám pocit, že nedělám nic jiného než uklízím (a to mě teda pěkně štve, protože trvalá hodnota je nula)

... a když si řeknu, že budu denně běhat/cvičit/jezdit na kole, vydrží mi to pár dnů, protože všechno ostatní stojí.


Chtělo by to umět to všechno nějak vyvážit - asi celoživotní úkol.

A naučit se trpělivosti.

Momentálně jsem ráda, když denně stihnu něco kousek nad běžný denní kolotoč. Vlastně to asi není málo, jen na sebe člověk nesmí mít velké nároky.



---

Kabelka a batoh ušitý a vyfocený skoro před měsícem. Na Fler pšistály (až) dnes.
No, co už se mnou ...









5 komentářů:

  1. Baru, mám to stejně, ale už jsem zjistila (ale mi to trvalo?!), že jsou prostě období, kdy převažuje vždy jedna činnost nad ostatními a rovnováha je nereálna. Momentálně u mně převažuje stavba domu, aktivně se na ní podílím, je to velká radost vidět, jak to roste. Ale už nemám moc času na děti, cvičení, meditace a pod.
    Krásně ušité, je vidět, že to už máš v ruce, rovné stehy, detaily dotaženy, moc hezké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matildo, dííík! A úplně chápu, že stavba člověka pohltí. Je to všechno asi neustálé vyvažování - někdy to jde líp a někdy méně :) B.

      Vymazat
  2. Baruško, vnímám to momentálně úplně stejně. Taky nějak nedokážu vměstnat všechno, co bych potřebovala stíhat, do 24 hodin. Když naplno energii věnuju práci, nezbývá mi na pohyb a péči o sebe, když se věnuji sobě, stojí práce... O domácnosti, rodině a přátelích nemluvě... A to nemám ty tři děti jako Ty! Asi je to prostě tím, že když se něčemu věnujeme, tak naplno a ne jen povrchně...;-) P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, moc díky za podporu. Zní to asi divně, ale je moc milé slyšet, že jsme na tom podobně. Protože tak nějak mám furt pocit, že všichni kolem mě všechno děsně stíhají.. Drž se! B.

      Vymazat
  3. Lip bych to nenapsala..... Ještě k tomu připíšu zahradu a mám vystaráno, kam se mi ztrácí od dubna všechen čas a proč nestíhám vůbec nic jiného.....a jestli někdo tvrdí, že to vsechno stíhá sám, tak kecá nebo nemá žádné koníčky a bydlí v bytě, navíc s odrostlými dětmi :-)

    OdpovědětVymazat