pondělí 23. července 2018

Hřiště

Vím, že to tu o prázdninách trochu spí.

A spí to i v mé šicí dílně. Dnes brzy ráno jsem tam alespoň trochu uklidila. Spím o prázdninách tak dosyta, že jsem se vzbudila kolem páté a nemohla už usnout.

Se všemi holkami doma šít moc nejde a času na sepsání smysluplného textu sem na blog taky moc není.

Zato hřišť, heren, sportovišť, pumptracků a všeho podobného už jsme stihli letos navštívit až kam.

Na jednu stranu jsem nadšená - co my bychom za takováto hřiště dali, když jsme byli malí. Na stranu druhou je většina hřišť až na malé výjimky trochu bez fantazie - nezdá se vám? Zohýbané železo sice nahradilo dřevo, ale herní prvky jsou jak přes kopírák.

Už dlouho si na pinterestu shromažďuji obrázky nápaditých hřišť a sním si o tom, že s vnoučaty už budou hřiště třeba zase jiná..


Některou z takovýchto skluzavek mít ve svém okolí, jsme tam snad pořád. Holkám by nedalo vůbec žádnou práci mě na takovéto hřiště dotáhnout. A jezdila bych s nimi..







Pro menší děti bych brala všemi deseti dráhu pro odrážedla s různými přejezdy, tunely, slalomy - podle mě nepříliš drahé a móc efektní. Úplně tam Sáru vidím.



Pro větší děti, které už miniskluzavky a houpačky příliš neocení, bych si namísto všudypřítomných lanových pyramid představovala něco takového:



Jde to ale i úplně jednoduše..


Nebo třeba tuhle horostěnu..


Nápad s kopečky se mi taky moc líbí.


A nakonec jedno podle mě docela obyčejné hřiště, jen tak nějak hezky provedené a s okolím sladěné.


Další hřiště najdete na mé pinterestové nástěnce tady.

A co vy? Máte tip na nějakou nápaditou hrací plochu (ideálně v ČR existující)?

7 komentářů:

  1. Dobrý večer, ty jsou teda parádní. Zajímavé hřiště mají v Bohumíně, je tam dopravni hřiště se semafory, spoustu houpaček, posilovaci stroje, pro děti Mugliho stezka. Nějaké zvířátka. Areal je celý oploceny. Z Tišnova, ale trochu z ruky. O vikendu jsme byli u rodiny v Bystřici nad Pernštejnem a tam maji u zimního stadionu hřiště cestu k Edenu lemují dřevěné pohádkové postavy a mezi stromy jsou dřevěné prulezky. To už máte o hodně blíž Hezký večer na Vysočinu Gábina z Havířova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábino, super, moc díky za tip. Z Tišnova je to sice kus, ale mám na severní Moravě rodiče, takže na to třeba dojde. Stezku v Bystřici známe a doporučujeme taky. Teď tam kolem ní ještě staví modely zaniklých hradů z okolí, na to se taky těším.. A kdyby byl někdo s dětmi v Brně, doporučuji Otevřenou zahradu Nadace Partnerství přímo v centru.

      Vymazat
  2. Báro, moc pěkné tipy na hřiště, díky za inspiraci. Během dovolené u našich mě loni nadchly v zemi zabudované trampolíny - polštáře, velké třeba 5x4m, neskutečně jsme se na nich všichni vyřádili. V okolí Tišnova nebo v Brně jsem je nikdy neviděla, škoda...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, takovouhle trampolínu jsme na jaře "potkali" na Lipně a vypadala skvěle. Hlavně teda všechny hřiště v okolí byly poloprázdné a na tom trampolínovém bylo pořád plno. Víc takových:)

      Vymazat
  3. Krásná hřiště. My na ně moc, skoro vůbec, nechodíme. Bydlíme na kraji města a děti tu běhají jako na vesnici. Přelézají ploty, lezou po stromech, jezdí na kole a běhají ze zahrady do zahrady.
    Takže náš mladší si užívá pak cokoliv. Na sídlišti máme maják s tobogánem. To asi top 1.
    Krásné dny. Lenka B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, tak to se máte skvěle, to trochu závidím (bydlíme v centru města a tohle je jedna z nevýhod). Každopádně tobogán jsme teď potkali na dovolené, v Ostrožské Nové Vsi, a čučeli jsme jak puci. Holky se teda nejprve bály, ale když jsme párkrát sjeli s něma, tak jsme je pak odtud nemohli odtáhnout :)

      Vymazat
  4. Ahoj Báro, tady u nás v Českých Budějovicích je krásné hudební hřiště https://www.google.cz/search?q=h%C5%99i%C5%A1t%C4%9B+sokolsk%C3%BD+ostrov&rlz=1C1ASUT_enCZ392CZ392&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiIxaPAn8fcAhVQCewKHYV4Bs8Q_AUICigB&biw=1600&bih=767

    A teď jsem četla a nadchlo mě hřiště na Portáškách v Krkonoších https://hradecky.denik.cz/z-regionu/autor-ze-ztohoven-je-to-detske-hriste-na-steroidech-20180723.html

    Z Tišnova jsou ale obě z ruky. Mějte se krásně a takhle virtuálně zdravím i společné kamarády Zuzku s Víťou ;)

    OdpovědětVymazat