pátek 26. ledna 2018

Začala jsem se bát



Batoh na přání: tento pro maminku, příští týden další pro dceru.




K dnešním a zítřejším volbám: volím pana Drahoše. A vlastně asi ani neznám nikoho, kdo by volil jinak a jsem za to vděčná.

Dnes se mi ale dostal do rukou jeden prozemanovský článek. V hlavě mi bude vrtat dlouho - byl jednostranný, útočný, plný polopravd a demagogií. Snažím se pochopit, že hodně lidí celou prezidentskou kampaň vidí těmato očima, opravdu se snažím. Moc mi to ale nejde. Jsem zaujatá a přemýšlím nad tím, že voličům na opačné straně zase asi jako jednostranné, nepravdivé a demagogické připadají  "naše" výpady proti současnému prezidentovi.


Z této exkurze mimo svou sociální bublinu jsem kapku v šoku a začínám se bát. 

Nejen o výsledek voleb, taky o to, kolik urážek to celé přineslo a ještě přinese. Z jedné i druhé strany.

K volbám jdu, pan Zeman je pro mě jako prezident neakceptovatelný,  a proto pevně věřím ve výsledek podle svých představ. Stejně tak v něj ale věří i voliči pana Zemana. A já slibuju sama sobě, že se budu více snažit je pochopit, nebo je alespoň pro začátek respektovat. Ať už to dopadne jakkoli.


13 komentářů:

  1. Barčo, souhlasím a jdu opět odevzdat svůj hlas rodákovi z města mého dětství:-) Snad to dopadne. Pa

    OdpovědětVymazat
  2. Baru, batoh je nádherný a ty čepice jsou super. Už jsem se začala dívat po svetrech v sekáčích. Alespoň na polštáře, když děti jsou přerostlé.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko díky! Polštáře jsou skvělý nápad - asi jdu lovit další svetr :)

      Vymazat
  3. Volím stejně, bojím se stejně a doufám hodně moc, že nebudu muset hledat pochopení pro druhou stranu, kdyby to dopadlo, tak jak nechci... Bude to napínavý víkend... A Batoh je super! Ta červená je super oživení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já jsem děsně napnutá - no, uvidíme. Přemýšlela jsem dlouho, jestli sem vůbec něco psát, ale nějak mě to vnitřně trochu uklidnilo, když jsem to vypsala..
      A kapka červené téhle látce děsně sekne. Teď mám rozešitou kabelku z téhle látky s ušima petrolejovýma, tak jsem zvědavá..

      Vymazat
  4. Baťoh je nádherný...
    Volím stejně,také se bojím,ale i kdyby to nedopadlo,tak atmosféra kolem prvního kola a férová kampaň ze strany pánů Drahoše,Horáčka,Fischera,Hilšera ale i Topolánka mi dává jistou naději,že to s námi není tak zlé.Zdravím,Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirko, souhlasím, jen včera na ČT mi pan Drahoš připadal víc útočný než obvykle. A nakonec o tom byl i ten dnešní článek - všechno trochu nepovedené z debaty tam bylo zveličeno stokrát. Ale jinak se mi kampaně taky líbily..

      Vymazat
  5. Mám to stejně. Obava, jak ty dnešní volební součty dopadnou. Zároveň doufám, že dobře - tedy pro skupinu voličů pana Drahoše dobře. V poslední době mě překvapila jedna kamarádka, která uvažovala o volbě stávajícího prezidenta. A já si uvědomila, jak moc je potřeba umět respektovat názor druhého a jak moc je společnost rozdělená. My jsme to ustály. Nebude však jednoduché se jako společnost zase trochu sjednotit. Jo, a batohy máte vážně skvělé! Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, díky! Za pochvalu i za podporu. Mám trochu pocit, že s respektem to bude stále horší. Pan prezident mi mou snahu respektovat svými výroky dost stěžuje :(

      Vymazat
  6. Lide volili jak to citi. Proc mame mit v cele statu cloveka, ktery se hlasi k americkym zednarum? Jsme Cesi, tak volme proceske lidi, nejen na funkce prezidenta, ale i dovdalsich funkci a uradu. Dekuji, ze prezidentem je pan Milos Zeman.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluji! Přiznávám, že já to cítím jinak, stále nechápu, ale respektuji. A přeji oběma stranám šťastné žití bez ohledu na to, kdo je prezidentem..

      Vymazat
    2. Lidé ať volí jak to cítí, ale pokud někoho obhajují a za někým stojí, tak by měli používat pravdivé argumenty. Drahoš se k zednářům nehlásí. To je pouze jedna z mnoha nepravdivých informací vypuštěná Zemanovými zastánci. Kdyby stejnou rétoriku používal i Drahoš na Zemana, tak to by teprve byl konec.

      Vymazat