pondělí 31. října 2016

Šest


Slavili jsme v sobotu Klárčiny šesté narozeniny.

Předpokládaný termín porodu byl 24.10. Nestihla to, narodila se 29.10. a toho 24. jí letos vyfoukla nejmladší ségra :)

Je z ní velká a samostatná holka, šikulka, která si svou nejstarší a zodpovědnou roli někdy užívá a jindy jí proklíná. Úděl nejstarších sourozenců.

Když vstane špatnou nohou, nebo se málo nají, je s ní těžké vydržet..  Všechno je špatně, nic není fér a hlavně: všichni za všechno můžou. Vidím v ní ale  trochu samu sebe a nutí mě tak zamýšlet se..

Malou Sáru od příjezdu z porodnice zbožňuje. Dokud byla v břiše, moc ji nezajímala, zato teď - vydrží u ní dlouhé minuty sedět a mluvit na ni, všechno mi  chystá a podává, ptá se a pak vysvětluje Terezce. A už je to opravdová pomoc, vím, že se na ni můžu spolehnout a jsem za to moc ráda.




4 komentáře:

  1. Všechno nej... k narozeninám. Mimochodem ty moje jsou 23.10. :-D. To je výhoda starší sestry (děvčátka to asi mají tak nějak "geneticky" v sobě). Starší bratr mé dcery jí s velkou radostí kradl dudlík a vynakládal velké úsilí na to, aby ji něčím pozlobil :-D. Když byli ale starší, naučil se mít nad ní takovou tu "chlapskou ochrannou ruku" a běda, když by se na ni jen někdo škaredě podíval. :-). Ať vám holčičky rostou pro radost. A mezi námi - dcera mi taky občas nastavila a ještě někdy nastavuje "zrcadlo", nad kterým nezbývá než se zamyslet... Ale na druhou stranu jsem ráda, že to ještě vidím ;-). Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji - přání vyřídím :) Ono se to u nás může každou chvílí otočit a začít naschvály a žárlivosti, uvidíme. Je zajímavé sledovat rozdíly mezi tříletou Terezkou a šestiletou Klárkou - každá Sáru přijala tak nějak po svém..

    OdpovědětVymazat
  3. Všechno nejlepší k narozeninám velké sestřičce! :-)

    OdpovědětVymazat