sobota 10. září 2016

Co mě baví


Baví mě kombinovat látku s koženkou. Kombinace vyfotit a čekat, jestli se zákaznici bude líbit můj favorit. Nebo jestli vybere úplně jinou dvojici(trojici) a já pak budu dvojnásob zvědavá a překvapená výsledkem.

Baví mě vymýšlet jakou nití a ve kterých místech koženku nebo látku prošít. A jak dlouhým stehem. A jestli obyč nebo silnější nití.

Baví mě kombinovat s látkou barvu zipu nebo i jezdce a dokonce i vymýšlet barvu podšívky.

Baví mě vymýšlet, jakou etiketu použiji a kam ji umístím. Jestli na ni chci upozornit nebo ne.

Zrovna teď se to všechno sešlo a z jedné látky během několika dnů vznikly tři kabelky. Různého střihu a v kombinaci s jinými koženkami. Jedna prodaná na Vlásenických trzích, druhá ušitá na objednávku pro čtenářku z Brna - zdravím a děkuji - třetí ušitá nedávno a zatím volná (minimessanger stromečkovo-černý). S každou barvou koženky dostává látka jiný nádech, jiný šmrnc, jinou náladu. A já si moc užívala hlavně ten okamžik protočení kabelky z rubu na líc, kdy z roztřepeného ničeho vzniká začištěné "něco".

Vím, že nejde o žádné extra umění. Navrhnout krásnou látku je daleko daleko daleko těžší než jen látky zkombinovat. Ale pro mě je každá oku lahodící kabelka velkým vítězstvím nad mým výtvarným antitalentem a i když je pro mě cit pro barvy pořád dlouhou cestou se vzdáleným výsledkem, mám z tohoto neustálého učení se velkou radost.


6 komentářů:

  1. Baví mě koukat k tobě na blog, vidět nový příspěvek a sledovat velké pokroky. Ta stromečková s šedou koženkou nemá chybu! Baru, mohu se zeptat, jaké používáš silnější nitě? Děkuju. Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuju, Báro, tos mě moc potěšila.. Silnější nitě používám jeansové, nevím teď z hlavy značku a jsem u rodičů, ale jsou to nějaké běžné jeans nitě z galantérky.

      Vymazat
    2. Děkuju Baru, také jsem si je koupila a prošila jsem jimi Terezce panenku Dorotku z Mariny.... ale měla jsem co dělat nacpat ji do jehly... Hezkou neděli:o)

      Vymazat
    3. Jé, to je super, že jsi taky Bára a máš taky Terezku :) Na Dorotku se už dlouho chystám, jen pořád ne a ne stíhat šít pro nás všechno, co bych chtěla. Ale to tak mají asi všichni. Hezkou neděli i tobě!

      Vymazat
  2. Baruš, moc krásné kombinace látek i všech koženek. Obdivuji a závidím (v dobrém:-)) takovou šikovnost. Já to asi nikdy nedám:-) Měj se pěkně, papa. L.

    OdpovědětVymazat
  3. Luci, moc díky... A dala bys to, neboj, háčkované hračky máš nádherné!!

    OdpovědětVymazat