pondělí 20. června 2016

Vlasenické tvoření





Poslední srpnovou sobotu budu tvořit a prodávat a pomáhat tvořit v jižních Čechách! Kousek od Kamenice nad Lipou, v obci Vlasenice. Bydlí tam má spolužačka a kamarádka z výšky a už třetí rok spolupořádá podle mě skvělou akci, a to sochařské sympozium. Celý týden tam budou sochaři kutat do kamenů, k tomu nějaký ten doprovodný program, na konci týdne pak bude vyhlášení vítěze a celodenní jarmark nazvaný "Vlasenické tvoření", kde u všech stánků bude moct každý něco vytvořit.

Musím přiznat, že mému zlenivělému mozku dalo dost zabrat vymyslet, co tvořit. Aby to nebylo moc složité, mohly tvořit i šikovné děti, ale zase aby vzniklo něco smysluplného a využitelného. A to všechno navíc tak, aby to bylo bez šicího stroje.

Vykoumala jsem navíc výtvory dva - jeden jednodušší, ušitý do čtvrt hodiny. Druhý složitější, asi na třičtvrtě hodiny. Jednodušší nahřívací polštářek, plněný rýží nebo pohankovými slupkami, uvidíme jak se mi výplň podaří sehnat. U nás doma je to terno. Od čtvrtku, kdy jsem je ušila, holky neustále tvrdí, že je bolí bříško. A já (v mikrovlnce) nahřívám a nahřívám. Složitější minipolštářek ve tvaru panenky, vyplněný dutým vláknem.

Mám nafocený i fotopostup, který vytisknu a zalaminuju - třeba bude u mého stánku nával a nebudu stíhat vysvětlovat :) :)

Takže pokud nemáte na konec prázdnin program, moc ráda se s vámi ve Vlasenici potkám!



4 komentáře:

  1. Gratuluji, Baruš, ať se akce vydaří! :-) L.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobré jsou taky třešnové pecky. Držím palce :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc díky za palce i za nápad - na pohankové slupky už mám tip na Zdravěnku přímo v Tišnově, tak se zkusím poptat i po peckách.

    OdpovědětVymazat