úterý 26. června 2018

Pyžama


Byla jsem v sobotu a neděli sama doma a plán byl dělat jen to, co se mi bude zrovna nejvíce chtít.

Trochu jsem si myslela, že polovinu víkendu prospím (a druhou prošiju), nakonec se mi ale překvapivě vůbec spát nechtělo. A udělala jsem toho dost, možná i více než s jakýmkoli seznamem..

- prošla jsem si (v klidu a bez nedočkavých dětí) místní secondhandy
- poňuchňala si v zahradnictví
- dvě hodiny bezcílně (a bez výčitek) procházela internet a hledala Terezce dárek k narozeninám
- strávila celé jedno odpoledne na zahradě, dělala, co mě napadlo a ojedla u toto půl keře neguše (kříženec černého rybízu a angreštu)
- zasadila nové kytky do truhlíků a trochu si pošoupala nábytkem v obýváku - nic definitivního ani vlastně žádná změna, jen jsem si potřebovala vyzkoušet pár věcí. Muž šoupání nesnáší, takže teď.
- zmenšila zásoby jahodových knedlíků v mražáku - mňam - vařit se mi totiž nechtělo
- nechtěla se mi dělat ani třešňová nutela ze zbytku třešní v lednici, takže jsem pro jistotu snědla dvě čokolády, které jsem na ni měla koupené. Naposezení.

A konečně - po půl roce plánování - jsem si ušila dvoje pyžamové kraťasy a jedny pyžamové kalhoty. Vlastně troje kraťasy, jen u těch prvních jsem trochu podhodnotila svou velikost. Ach, ty čokolády..

Šila jsem podle návodu na prošiluky.cz (pro kraťasy jsem ustřihla střih na kalhoty). Naštěstí se další zádrhele než ten s menší velikostí nekonaly a vyloženě radost mi udělaly barevné mašle. Bez nich by to kraťasům zdaleka tak neslušelo. Jo, a guma do pasu musí mít tři centimetry, s tenčí to taky není ono.







Více takových víkendů by to chtělo. Říká se jedna hodina denně, jeden den v měsíci a jeden týden v roce? Jen pro sebe. Asi bych to měla začít dodržovat..


14 komentářů:

  1. Krása, můj sen, být doma jeden den sama. Zatím nereálné. A to pravidlo se mi moc líbí, až děti povyrostou, tak je začnu aplikovat (myslím ten týden v roce, ostatní se dá už teď).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám - minimálně ta (možná půl?)hodina denně by jít měla:)

      Vymazat
  2. Krásný den, dozajista. Kříženci angreštu x čer.rybízu se u nás říká josta. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jostu taky máme, ale neguš je o dost sladší. Řekla bych, že josta je více do rybízu a neguš spíše do angreštu..

      Vymazat
  3. Já vím, že závidět se nemá, ale tohle Ti teda fááákt závidím... Mě to snad (poprvé) čeká první srpnový víkendu, kdy děti vyráží s tatínkem na "Tátačundr"... Strááášně se těším a program míním mít podobný, jako ty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme zlaté babičky, takže mi dopřávají. Mě to dělá docela problém, nemít žádný plán. Už od prvního okamžiku, kdy tuhle mou minidovolenou naplánujeme, se mi v hlavě rojí tuna věcí, které je potřeba udělat. Tak držím palce, ať odoláš a lenošíš :)

      Vymazat
  4. A víš Ty co? Já Ti to přeju a každé další mámě. Všechny si občas potřebujeme trochu odfouknout a užít si den po svém... dobité maminčiny baterky pak ocení celá rodina :-) Kraťásky jsou skvělé, s mašlemi opravdu nemají chybu. Díky za inspiraci. Hezké letní dny A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko díky, jsou tyhle volné dny moc potřeba. Mě teda tentokrát dobité baterky vydržely jen jeden den, ale co už, alespoň budu víc myslet na tu každodenní volnou chvilku. Závěr školního roku bývá holt hektický :)

      Vymazat
  5. Nádhera, přesně tohle prožívám také, mám den, kdy semnou není nic, ale pak je den takový, kdy toho zvládnu spoustu a je mi tak dobře, dělám, co mě nabíjí!!! Moc krásné šití!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ono i to šití bez obav z toho, jestli si strojem nevzbudíte dítě, má jiné kouzlo :) Tak přeju co nejvíce těch nabíjecích dnů :)

      Vymazat
  6. Jeeeeeeeee, to jsi se měla krásně! Já bych to tak nutně potřebovala... Snad jednou;-) PS: kraťasy jsou super!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, doporučuju ukecat někoho už v létě, třeba manžela. Slib mu, že budeš jak vyměněná (alespoň teda pár dnů - to už radši neříkej :)) B.

      Vymazat