pondělí 17. července 2017

Letní šití - batohy

Za posledních šest týdnů jsem ušila pět batohů. Šití jsem zautomatizovala, do návodu, který jsem si loni v létě sepsala, už nahlížím jen občas. Celý proces se tím o dost zrychlil. Ustaly taky nadávky.

Těším se zpočátku na to, jak nastřihnu koženku a látku a jak jim to bude slušet, až je sešiju společně s Lochtí etiketou. Pak se těším, co s tím vším udělá zip. Vybrat kontrastní nebo co nejméně nápadný? Trocha trápení se při prošívání koženkových uší - kráčející patka a jehla na kůži jsou super věc, pořád ale můj hobby stroj nad koženkou kvílí. Protáčení batohu zrubu na líc je při použití téměř prkenné výztuhy do zad batohu pěkná fuška, už na to ale mám pár chvatů, takže už nemusím prosit muže, který mi s protáčením prvních kousků pomáhal. No a ta radost, když je batoh hotov, všechno všude sedí a jdu fotit, tak ta je za odměnu..

.......

Tenhle jsem ušila včera. Výjimečně jsem nedodržela nedělní odpočinek - holky jely s mužem na pánský "čundr", a batoh by vzhledem k našemu zítřejšímu holčičímu odjezdu k babičce měl být dnes odpoledne na poště. Látka se sýkorkami od Myyny nemá chybu. A s červenou koženkou batoh nikdo nepřehlédne. 

Mám taky velkou radost, že se mi podařilo najít tenhle fotokoutek u holek v pokoji - líbí se mi..



Tenhle batoh jsem šila jako náhradu za ten, který byl tmavomodrobílý namísto černobílého. Pamatujete?



A tohle je batoh původní, tmavomodrobílý.



Tento je z mé oblíbené látky z kolekce Cotton Candy - psala jsem o ní tu. Ještě si z ní syslím další dvě látky.. 

Moc milá zákaznice si přála sladit batoh s kabátem. S moc pěkným kabátem. Poslala jsem jí pár návrhů kombinací látka-koženka. A ona si vybrala ten, ve který jsem tajně doufala. Úžasné šití..




Batoh z další mé oblíbené deštníkové látky (Wilburrina) jsem šila na sklad. Je podle mého gusta a mám silné nutkání si jej nechat. Jen co Sára začne běhat a já budu potřebovat volné ruce.. Zatím je ale na Fleru.


Moje prázdninové šití je pomalé a nárazové. Se třema holkama doma nejsem schopná šít, ani večer, to už většinou zvládám jen sedět a hledět. A namlouvám si, že zpracovávám zážitky :). 

Holky jsou ale "funtuleny" a máme hlídací babičky každou sto kilometrů od nás na opačných stranách republiky. Takže až holky sbalí batůžky a vyrazí prázdninovat, nějaké to šití nárazově přece jen bude..



10 komentářů:

  1. To je nádhera!!! Všechny jsou naprosto dokonalé :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Batohy jsou boží. Fakt.
    Pořád píšete, že bojujete s časem. Mám pocit, že jste uragán. Děti, domácnost, šití...Vážně.
    A k hlídání...mám babičky kousek, na důchodě a hlídání moc nedají. A to mám už větší děti. Je to krize o prázdninách.
    Přeji pohodové léto a šití zdar. Sama nestihám to, co jsem naslibovala. Dobíhá mě únava a jiné povinnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď zrovna sedím s nohama nahoře a přemýšlím, kdo zlikviduje tu horu nádobí, roztřídí vyprané prádlo a sbalí mi batoh - ráno jsem s holkama chtěla vyrážet. Babičky máme zlaté, to jo. Jinak bychom nedali ani rekonstrukci ani moje šití. Taky přeju krásné léto - člověk si plánuje odpočinek a ono to vždycky nejde.. Tak alespoň po chvilkách..

      Vymazat
    2. Přeji pohodové cestování.

      Vymazat
  3. Baruš, batohy jsou skvělé, musí to být radost šít, když už je to vymakané a vyzkoušené.;-) A s časem to chápu.... Teď nějak nestíhám a když by chvilka byla, nemůžu se rozhýbat. Ale dnes už musím. Stelinka už spinká a Adámek si užívá svůj jeden týden v roce u babičky... Tak kdy jindy, ze? :-D Tak já pádím, pa;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak nějak to mám - když by chvilka byla, nemůžu se rozhýbat. Přemýšlím, jestli jsem po večerech byla někdy tak unavená jako tohle léto.. A koukám, že to máš stejně - místo aby si člověk třeba jen celý týden četl, když má dítě u babičky, tak dohání resty :)

      Vymazat
  4. Ty batohy jsou božské!!! Abych pravdu řekla, na batoh od Tebe myslím už od Fler trhu a obdivuji ho na Kristý, která si ho tam koupila, pokaždé, když ho vynese. Je to jasné, můj život bez něj nebude úplný! Na podzim mám narozeniny a už teď mám vybraný dárek :-)) V hlavě si hraji s barevnými kombinacemi a sním si o něm... Můžu se pak ozvat? A klidně si na něj počkám, až budeš mít zase hlídání :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. No jasně, klidně se ozvi. Už teď se těším jakou kombinaci vybereš - to bude radost šít :) Holky ještě k babičce pojedou, takže čas bude :)

    OdpovědětVymazat
  6. To jste fakt šikovná. Já si ušiju tak maximálně povlaky na polštář a to je to ještě tak pade na pade, jestli to vůbec vyjde. Obdivuju lidi, kteří vezmou materiál, udělají si střihy a dokážou z toho udělat něco, co vydrží na těle nebo celkově v provozu déle než půl hodiny. Což je většinou můj případ. :-D

    OdpovědětVymazat