středa 16. ledna 2019

Celý týden víkend




Po promaroděném adventu lehla minulý týden Terezka znovu. V pátek se z toho vyklubala spálová angína a deset dnů antibiotik.

Na víkendovou chalupu s kamarády ze školy a jejich dětmi proto nakonec (zase) odjel jen muž s Klárkou.

Mě bylo nejdříve na vývrat - další týden domácího vězení, plus dost pravděpodobné pokračování nemoci u některé z dalších holek. Neveselé vyhlídky a moje (dost dlouhá) sebelitovací fáze.

Nakonec ale popravdě musím přiznat, že jsem tohle domácí vězení asi už dlouho potřebovala. Zakázala jsem si černé myšlenky a přikázala si pohyb. A když nikam a nic nemusíme, tak je vlastně pořád víkend. A ten já ráda:)

Tabletky zabraly během pár hodin, z Terezky se Sárou se během pár dní stala neskutečná dvojka a já tak mám místy i čas na sebe.

Přeorganizovávám si svou pracovnu - konečně jsem si koupila krabice a ze skladišťové skříňky udělala celkem čupr skříň. Trochu šiju, háčkuju a hlavně: obnovila jsem svůj každodenní běhací rituál. Juch.

Nakoplo mě to taky konečně k ozdravění našeho jídelníčku. Není přece možné, abychom byli pořád nahromadě. Ovesná kaše k snídaním, více zeleniny k večeřím  a obědům a ovoce pořád, pořád, pořád.

Naordinovala jsem si zkouknout s holkama vánoční večerní pohádky, zatím na to ale nedošlo, nějak není čas nebo co. Namísto toho ale máme z celého domu jeden velký bunkr. Taky vyrábíme, největší úspěch asi měly korunky z roličky od toaleťáku a washi pásek.

Tak teď jen doufat, že nelehne žádné další dítě a jestli jo, tak že mi vydrží tahle pozitivní nálada.

A taky že u nás konečně někdy napadne sníh, který vydrží déle než pár hodin..


...


Toaletky nahrané na Fler dnes ráno mezi odchodem Klárky do školy a vzbuzením Terezky a Sáry - můj nemocenský čas jen pro sebe.






Něco málo z pracovny..







A doplňky našich dvou princezen..



8 komentářů:

  1. To je prostě paráda. Hlavně se nezbláznit, nepropadnout černotě a být akčně pozitivní. Korunky jsem měla vidět ráno, to by byla jednorožčí parta na narozeninové oslavě nadšená. :D Tak příště.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to mě mrzí, to by je určitě bavilo. My máme tyhle washi pásky moc rádi, dají se u nich dělat stovky věcí. Tak od tří let bez dopomoci..

      Vymazat
  2. Pracovna vypadá nádherně. Chtěla bych ji vidět celou. Toaletky se mi moc líbí a líbí se mi vaše nadšení a nepropadání panice.
    Stejnou nemoc přinesla před X lety domů dcera, pak ji měl 8-mi měsíční kojený syn a pak já. Bylo to na jaře a dceři se loupaly nohy ještě v zimě, syn měl strašný průběh a pak, že kojené děti to chytit nemůžou.
    Přeji brzké uzdravení, rychlý běh a užijte si mozajkové tvoření.
    Krásné dny. Lenka B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, moc díky za podporu.. Fotky pracovny budou, slibuju. Musím rychle, dokud tam mám uklizeno:)
      Těchhle věcí se právě děsím, že to budeme po čtrnácti dnech chytat postupně všichni a budeme doma do jara:( Ale snažím se si černé myšlenky zakazovat. Taky přeji krásné dny..

      Vymazat
  3. To je skvělé, že jsi zase začala běhat, pohyb pomáhá udržet si zdravý nadhled nad problémy, vím o tom svoje. Ať je brzo líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matildo, a víš co? Pomohl Tvůj tip na to, být nastartovaná mezi dveřmi hned jak přijde Karel z práce. Sebepřemlouvací fáze tak úplně odpadá. Dík! Peněženka je hotová, můžeš se zastavit - jdu psát mail..

      Vymazat
  4. Barčo, skvěle jsi si to naordinovala, schvaluji! :-) Tak ať jste brzy všichni fit. Lucka

    OdpovědětVymazat