pátek 8. prosince 2017

Mikuláš u nás doma



Daří se nám s kamarády  držet Mikulášskou tradici. 

Jak děti rostou, je těžší a těžší všechno zorganizovat, namaskovat, utajit a taky  všechny dospělé i děti na jedno místo umístit. A zařídit, aby nespadl dům a pokud možno ani žádné dítě ze schodů. Letos nás u nás doma bylo sedm dospělých a jedenáct dětí, příští rok nás ještě přibude.

Každý rok si říkám, jestli nám to stojí za to - organizace je někdy opravdu trochu "na budku". Když pak ale vidím ty děti, jaký mají k nebeské delegaci respekt, jak vážně (přes každoročních pár siláckých řečí) to celé berou... Stojí to za to.
 
Bojí se tak akorát: moc na to, aby odříkali všechny své jindy suverénní básničky, ale málo na to, aby se nezasmály  Mikulášským vtípkům. A že jich letos Mikuláš měl -  i čert se jednou neudržel a zabublal..

V knize hříchů se pro každého našla i nějaká ta pochvala. Svatý Mikuláš měl ve své knize sice všechno černé na bílém, ale uměl nad ledasčím zamhouřit oko. Tak jak to má být.


Čertovi s Mikulášem moc děkujeme, že do toho všeho s námi ochotně šli a byli skvělí!

A já (i když se mi v úterý večer nesmírně ulevilo, že všechno klaplo jak mělo) už se těším na příští rok - pořád mě totiž ještě nepřestává mrazit, když ti dva vejdou do dveří..





3 komentáře:

  1. Barčo, to je super! :-) My tady žádného Mikuláše nemáme, tak to vždycky nějak zahrajeme, že tu byl, když jsme byli na procházce, nebo někdo náhodou pro nás ve vhodnou chvíli zacinká klíči či bouchne dveřmi (sousedi). My to hned využijeme a nějak to funguje už osm let :-D Pak vidí opravdového ve škole, takže ošizený není.... Vy to máte perfektní a sama si vzpomínám na to každoroční mrazení, když jsem byla malá, nebo když jsem za studií Mikuláše sama dělala sousedovým dětem :-D Krásný advent, Baruš, pa:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, i tak je to super, já myslím, že ti prďolové si to užívají tak jako tak. A my si každý rok říkáme, že už příští rok taky jen půjdeme hledat balíčky na zahradu nebo tak něco. Letos nás zachránila ségra a její Tom :) Taky přeju krásný advent!

      Vymazat
  2. Pěkně to máte udělané. Musí tam být hodně veselo.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat