čtvrtek 22. února 2018

Sára rok až rok a čtvrt




Pro mě zatím asi nejnáročnější období ze všech. A bylo to tak i u Klárky a Terezky, jen Klárka byla první a bylo na všechno více času, Terezka byla ze všech tří nejklidnější dítě, takže i když jsme rekonstruovali dům a nebydleli doma, dalo se to jakž takž zvládnout. Nebo mi to tak alespoň teď zpětně připadá...

Sára je ale lezec, navíc je neskutečně rychlá. Vyšplhá se na parapet, na přebalovák, na stůl, na záchod, o schodech ani nemluvím. Jakoukoli zábranu na naše dvoje schody v domě vymyslím, ona ji do dvou dnů překoná. Klasické bezpečnostní vrátka ani na jedny naše atypické schody namontovat nejdou. Překoná zapříčené široké prkno i  krabici  vyplněnou cihlami. To vše než se stačíte otočit. Náš otevřený dům je pro toto období dětského zrání otevřený až moc..

Nejoblíbenější zábavou je (bohužel) hrabat se v záchodě. Holkám se snažím vysvětlit, že se dveře na záchod musí zavírat, marně. Další oblíbenou záchodovou hrou je rozmotávání toaleťáku, což ale ještě oproti zálibě v zubních kartáčcích není nic tak hrozného. Nebudu to asi rozepisovat dopodrobna, ale asi si umíte představit, co nastane, když se zkombinuje první oblíbená zábava s kartáčkovou zubní zábavou. Jojo, ať žije budování imunity..

Do toho předvánoční šití, všechny ty předvánoční přípravy a  výzdoby (stokrát Sárou rozebrané a mnou znovu nainstalované) a holky vyžadující pozornost (kde mám ten čas brát?), malování barvami a fixami (Sára na toto má senzor, asi jen  zázrakem to zatím schytaly jen trika). Všechny skříňky stokrát vyházené...
 

Jsem z toho strašně unavená a jen s velkým úsilím se držím, abych stokrát za den nebouchla. Štěstí je, že ti přerostlí mimináči v tomhle věku umí být tak sladcí, že hned jak večer usnou, všechno jim odpustíte. A myslíte jen na ty první kroky (v roce a týdnu), slova (jednoznačně "mamíííí", jupí :)) a nevinné úsměvy nad hromadou rozkramařených věcí.
 

Na střídačku zuřivě a rozplývavě jsem toto období prožívala a asi i proto píšu tento příspěvek se zpožděním. Kolem roku a čtvrt se to u našich holek láme a tak už je teď o kapku lépe. Na některých věcech už se spolu pomalu domluvíme..



No neodpustili byste jí všechen ten stres?

Žádné komentáře:

Okomentovat