pátek 3. listopadu 2017

Sára roční



Co den, to pokrok. Umí všechno, co je pro třetirozenou podstatné:

Přihlásit se (velmi hlasitě) o jídlo, když kdokoli cokoli k jídlu má.
Pokud ani tak není vyslyšena (tři hladové děti nemůžou být obslouženy všechny hned), umí si najít jídlo sama - v tašce, v šuplíku, kdekoli.
Když ji někdo něco bere, nedá se. A řve.
Ujde sama zatím jen pár kroků, zato šplh na cokoli zvládá na jedničku. A hlavně rychle. Šplhá na stoly (bohužel úspěšně), na schody, i na přeblovací pult už se vyškrábala. Buď jsem už na toto období, kdy musíte být dítěti neustále v patách, zapomněla, nebo je Sára oproti holkám děsně akční. Nenene sice říkáme, ale zatím to není moc platné. Vlastně vůbec platné.

Jedničkou mezi batolecími hračkami je žlutá kačka do vany - vydrží ji šudlat a žužlat i desítky minut. Jinak vede vyndavání věci z čehokoli (včetně mojí peněženky) a nandavání věcí do čehokoli. Třeba jednotlivě balené čaje a k nim papírová krabička - vystačí si. Velmi oblíbené místo je spodní šuplík s hrnci.

Napodobuje slova a já si říkám, jak je šikovná, ale ono už to asi v roce je celkem normální. Ale stejně bych řekla, že jí to jde :)

Noční kojení naštěstí pro mě zredukovala na jednu dávku. Spí dvakrát za den, a pořád zásadně v kočáru zaparkovaném v chodbě.

Přesto, že je den s ní poslední dobou trochu náročnější a počet roztahaných věcí, hraček, všeho se zněkolikanásobil, je to pořád moc pozitivní a vysmáté dítě.

Od 24. října už ne miminko, ale batole..












7 komentářů:

  1. Sárinko, všechno nejlepší.
    Máte krásné holky.
    Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko díky.. Gratulaci i kompliment jsem vyřídila:)

      Vymazat
  2. Všetko najlepšie jedinečná Sárinka!
    Ako moje tretie dieťa Dorotka:-)
    Krásne dievky!

    OdpovědětVymazat
  3. Barčo, toto letí. Všechno nejlepší malé princezně! :-) L.

    OdpovědětVymazat
  4. Baru, utíká to. Sárince všechno nejlepší.

    OdpovědětVymazat