čtvrtek 12. října 2017

Listy


Zbylo nám pár listů z Klárčina víkendového domácího úkolu, a tak jsme vymysleli princezně šaty. Možná by bylo lepší listy nejdříve vylisovat, takhle bez vylisování jsou ale šaty pěkně trojrozměrné. A každý den jiné, podle aktuální vysušenosti listů. Je potřeba lepit listy čtverečky z oboustranné pásky - lepidlo je neudrží.



A pokud taky tuhle barevnou nádheru venku prostě nemůžete nechat, mám pro vás pár tipů z Pinterestu:


S nejmenšími jde vyrobit obrázky úplně jednoduché..



S většími dětmi o něco složitější..








S listů si taky můžete vyrobit krásný kalíšek na svíčku, závěsnou dekoraci nebo je drobounce pomalovat bílým fixem..






My s holkama máme ještě v plánu vyrobit věnec na dveře. Bude potřeba hódně listů, které jeden za druhým navlečeme na provázek nebo na drátek, ten pak vytvarujeme do kruhu. Toť moje představa. Pokud bude reálná a realizovaná :), pochlubím se po víkendu.

Krásné tereziánské léto vám všem..



8 komentářů:

  1. Milá Lochtičko, my jsme v práci minulý rok s kolegyněmi věnec z listů dělaly. byl nááádherný, ale hodně těžký, bylo na něj třeba silnějšího drátu. Držím palečky při tvorbě a děkuji za inspiraci :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko taky díky za radu se silnějším drátkem - listy máme, teď už jen navlíkat :)

      Vymazat
  2. Baru, já jsem taky loni dělala věnec na dveře z listí. Jen je navléct a vytvarovat dokulata se mi nepovedlo. Nakonec jsem lístky drátkem přitáhla ke kruhovému základu a dozdobila kaštany, žaludy a šípkem. Těším se na ten váš letošní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jsem zvědavá, jak dopadneme my. Třeba budeme nakonec taky improvizovat..

      Vymazat
  3. Baruš, až pojedeš tady na sever, ozvi se! :-) Děkuji za inspiraci. Ještě vyčkáváme na větší zabarvení listů. Zatím celkem drží na stromech:-) My děláváme strom, možná ho pak dám také na blog. Usušené javorové listy se kladou na sebe od největších po nejmenší, různé barvy a stopky se pak stáhnou a omotají bavlnkou a tvoří takový kmen. Pro ušetření času se to dá dělat už i u sběru listů a pak jen celý strom strčit mezi knihy:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, to zní dobře - a javor máme přímo před školou. Díky. Určitě se ozvu až pojedeme k našim, jen to bohužel asi jen tak nebude. Jsme po létě nějací "přecestovaní"

      Vymazat