středa 12. dubna 2017

Nedokonalosti


Letos u nás budou větvičky ve vázách bez zavěšených vajíček. Jediné vyfouknuté vajíčko, které přežilo naše stěhování, nepřežilo Terezčin "jů efekt" při vybalování z krabice. Nové jsme zatím vyfouknout nestihli. Ani okna jsme zatím umýt nestihli, teprve v pondělí zasazené jarní osení ještě nevyklíčilo a lístky, které chceme s holkama obtisknout na vajíčka, už třetím dnem čekají v misce s vodou. O velikonočních přáních, které jsme chtěli vyrobit a poslat, ani nemluvím.

Učím se ale být spokojená i přesto, že nestihnu všechno, co bych chtěla (a že bych toho chtěla!). Takže jsem naplnila snad veškeré vázy, které vlastníme, květenou ze zahrady a aby výzdoba alespoň trochu připomínala Velikonoce, použila jsem místo váziček i skořápky.  Velkou radost mi dělá i má na keramice vyrobená miska s květem hrušně. Okraj krásně ladí k barvě skořápek.

Zalíbily se mi lněné ubrusy a aby nebylo minimalismu málo, ušmikla jsem kousek lnu ze svých zásob a se začišťováním jsem se nezdržovala. Stačí pár nitek vytáhnout a okraj mírně vytřepit. Žehlit netřeba, naopak zmačkala jsem ho ještě více, než původě byl. A líbí se mi moc, dokonce uvažuju, že si vyrobím i podobnou lněnou podložku na focení ušitých věcí.




Holky ráno přišly s tím, že dnes, na škaredou středu, se nesmí nikdo mračit. Jinak mu to prý zůstane po celý rok. Měly jsme tak po dlouhé době krásné ráno, kdy nikdo nemrčel, nekňučel a nežaloval. Snad to tak bude pokračovat až do večera.


Mějte taky krásný a nezamračený den!

3 komentáře:

  1. Ahoj Báro,tak moje výzdoba je prozatím schovaná z minulých roku v krabici.Snad na ni zítra dojde.Nejak nestíhám,ale netrapim se.
    Ty máš ale krásně nazdobeno,asi se inspiruji.
    Uzij si krásné velikonoce Svaťka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svati, taky přeju krásné Velikonoce.. Na výzdobu došlo jen díky tomu, že jsem zrušila dnešní dopolední šití, jinak nevím, nevím :)

      Vymazat
  2. Baruš, já taky nestíhám.... A přiznám se, že asi ani nic moc vytahovat nebudu.... Včera jsme aspoň s Adámkem zasadili řeřichu do skořápek od vajíček:-)

    OdpovědětVymazat