sobota 8. dubna 2017

Ještě jeden experiment



Zkusila jsem tentokrát otočit poměr koženka/látka, zipový díl ušít z vyztužené látky a zkrátit uši. Nebo ucha? Ty jsou spíše do ruky než přes rameno. I když pokud nebudete mít na sobě zrovna tlustou zimní bundu nebo kabát, na rameno je i tak navléknete. Popruh jsem udělala nenastavovací, dvouvelikostní. Pokud chcete popruh delší, přes hlavu, cvaknete jednuduše každou karabinu na jednu strany kabelky. A pokud jej chcete přes rameno, uděláte si popruh kratší, dvojitý, obě karabiny jsou na jedné straně - jako na fotkách.

Nebudu se tvářit, že se po zdražení kabelek a batohů objednávky jen hrnou. Není to tak. Vlastně jsem za ty skoro dva měsíce prodala kabelky jen dvě.

Nedávno jsem ale narazila na zajímavý článek  o handmade byznysu a přestala  definitivně mít výčitky, že je mé zboží drahé. Není. Kabelka mi podle kalkulace v článku vyšla na 2400 Kč!!

Jsem z toho (neprodeje) mírně nervózní, to jo. Ale na druhou stranu mám díky tomu dost času na volnou tvorbu. Mám v plánu ušít velkých kabelek alespoň deset až patnáct a tento počet pořád plus mínus udržovat, abyste měli z čeho vybírat. A batohů alespoň pět  - pro začátek. Kabelky mám zatím čtyři, batoh jeden - jen co jej nafotím, pochlubím se..

A pak už bude jen líp a líp a líp :) Je důležité tomu věřit...

6 komentářů:

  1. Heheheeee, kdybych si měla účtovat opotřebení háčku, sluneční svit a stovku za hodinu práce, musela bych nabízet své šátky v Kuvajtu nebo v Emirátech :-D Prodala jsem jeden, slovy právě jeden, šátek, k dalším dvěma koupím jsem přiměla své dvě kamarádky, prostě špetka násilí v byznysu :-) Naštěstí považuju Fler za experiment, takže mě to nijak zvlášť netrápí. Chystám se vyzkoušet další internetové kanály, a když ani takový způsob nezabere, nezbude, než abych háčkování omezila, už teď mám stejný problém jako Jan Neruda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, mám z háčkování stejný neprodejný pocit. Háček naštěstí skoro nic nestojí, horší je to už s cenou kvalitní vlny a pak ten čas.. Ten aby člověk raději nepočítal. Ale ono to půjde, mám teď asi nějakou jarní euforii a věřím sobě i Vám :)

      Vymazat
  2. Nádhera a vo mne silnie pocit, že si raz kúpim takúto kabelu práve u teba:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to mě moc potěšilo. A ještě posílilo pocit, že to půjde :) Díky!

      Vymazat
  3. Baruš, na ten článek jsem taky před časem narazila a dlouho o něm přemýšlela, protože jsem si ani neuvědomovala, na co všechno by člověk měl myslet při určování ceny. Ale ne všechno je použitelné v praxi.... Možná kdyby toto všechno tušili nakupující, bylo by to také jiné. Dodnes mám živě před očima situaci na vánočním jarmarku, kde se paní až pohoršovala nad cenou mých háčkovaných oříšků za 25(!!!) Kč. ;-) Jinak tato obrácená verze kabelky se mi moc líbí. Urcite se to za chvilku zase rozjede. Aspoň máš teď prostor si neco ušít do "skladu". Ono je to pak méně stresující.... Tak ať se ti dobře šije:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, lidi občas umí "potěšit". Mě taky paní přesvědčovala, že je peněženka neprodejná, když je dražší než na tržnici - už jsem tady o tom myslím psala. Jinak nevím proč, ale nějak mě současná kabelková krize nestresuje. Asi jsem si začala víc věřit, či co :) :) Navíc ty kabelky bych si nejradši nechala snad všechny, tak si říkám, že to snad musí být dobré znamení..

      Vymazat