středa 12. dubna 2017

Dětský pokoj poprvé



Když holky (už před více než měsícem) odjížděly na jarní prázdniny k babičce a já plánovala zútulňování jejich pokoje, představovala jsem si to jako v Bydlení je hra. Holky pryč, já střídavě za šicím strojem a se štětcem v ruce. A že až si je dovezeme zpátky, bude pokoj k nepoznání, holky u vytržení a já šťastná jak blecha.

Asi už mě a mé nereálné představy znáte, a tak už tušíte, že to asi úplně nedopadlo. 

Nějak jsem zapomněla, že:

- tým Bydlení je hra byl o krapet větší než můj tým, navíc v týmu nebyla tou dobou čtyřměsíční Sára

- na programu týdne byla krom zútulňovací akce i akce zavedení systému v totálním nesystému mých faktur a složenek - povedlo se

- vzniknou drobné brzdící komplikace typu - plech, který nám už dva roky překáží na zahradě, není magnetický a tudíž z něj nemůže být tabule, magnetickou barvu v Tišnově nemají a navíc je prý na nic. A podobně.

Výsledek je, že jsem zdaleka nestihla všechno, co jsem chtěla.

Něco ale vzniklo a další vzniká postupně.

Takže co už mám:



Hodiny. Koupila jsem za pár korun hodinový strojek, muž zrecykloval jakýsi kus dřeva ze zahrady. Nejhorší bylo napsat číslice - malování mi nikdy nešlo. V kulatém otvoru ještě bude sedět háčkovaný ptáček - až ho jednoho krásného dne uháčkuju .. Lev v košíku je součástí lustru - o tom už jsem psala tu.



Vymalovaný komín. Původně měla hrana uprostřed balónu sloužit jako metr. Nakonec jsme ale odhlasovali, že je škoda balón pomalovat. Na malůvky všude možně je teď expert Terezka - hlavně na ty fixkou na dřevěných trámech, ty už asi nesmyjeme..

Tabule. Magnetická a fixkami na tabuli pomalovávací. Z výše uvedených důvodů jsou teď fixky ale nějakou dobu jen na příděl. 

Tři ušité sedací vaky naplněné polystyrenovými kuličkami.




Galerie obrázků. Že prý jsem málo myslela na ty naležato..




Vlaječková girlanda. Dlouho jsem přemýšlela jestli jo nebo ne. Přece jen už je to dost profláknuté. Ale když jsem ji pověsila mezi trámy, bylo mi jasné, že nezůstane jen u jedné. K lany vyplétanému zábradlí (má na svědomí muž) úžasně pasuje.

Krabice polepená balícím papírem od Jany z Lesa. Sjednotila jsem tímto úžasným papírem více krabic i nějaký ten šanon na časopisy.

O mraku poličce a věšáku už jsem tady psala. Úžasně fotogenická věc..

Koš na plyšáky. Ten je potřeba velký. Konstrukci z původního IKEA banánového koše jsem celou stavbu bránila před vyhozením vlastním tělem. Měla jsem v plánu z ní vyrobit stolek, nakonec ale skončil znovu jako koš.




To je zatím vše. Oproti stavu před rokem a kousek je to dost změna. Úpravy ale stále nekončí, mám v plánu ještě povlečení, římské rolety, muž má načrtnutou kuchyňku a zatím jen v hlavě Klárčinu postel vyšší než obvykle. 

Prostě pořád se máme na co těšit ..

10 komentářů:

  1. Je to nádherný! A girland není nikdy dost, to neva, že to je profláknutý, hlavně , že je s láskou vyráběná :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Prvé ma napadlo: krásne je to!! Perfekné nápady.

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasný pokoj a super nápady. Líbí se mi to.
    Pěkné velikonoce.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat
  4. Jste úžasné a nabíjíte mě novou energií. Mám chuť všeho nechat a jít pokračovat v dětském pokoji. Díky všem :)

    OdpovědětVymazat
  5. Už teď se těším na "dětský pokoj podruhé a potřetí" atd...:-) A ta knihovnička za trámem... snad nám ji představíš příště. :-) Moc povedené, jste šikovní! Hezké Velikonoce vám přeji. L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky těším - na podruhé, potřetí :) Snad se k tomu dohrabu brzo.. Knihovnička a schody jsou dva v jednom - příště určitě vyfotím. Taky přeju hezké Velikonoce - i bez výzdoby jsou krásné, no ne? ;)

      Vymazat
  6. Och, to je krása!
    Predsa len muža zlomím na tie schody-skrinky-možno aj paletovo:-)
    Práve to tam bielime, v takom istom osb doskovom podkroví, padla aj otázka na blogu, či sú tie klieštiny u nás falošné!!!
    Pritom aj my máme ten dom poctivo, bez sádrokartónu!
    Tento kôš mi Milo ,,rozplietol,, a ani ma nenapadlo, že v ňom je tak úžasná kovová kostra!
    Super je to všetko!!!
    A tie prešívané vajíčka:-)
    A aj ja to mám tak: všetko inak ako druhý a jednoducho! Až to ani ja potom nepoznávam!
    (Ste mi inšpiráciou, už som si našla aj výrobcu posuvných dverí.
    No, moju industriálnu galériu mi pochválil asi len jeden-dvaja ľudia:-/)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky koketujeme s nabílením osb podkroví, jen zatím není času a sil :) Za úložné schody jsem moc ráda, přece jen má spodní část pokoje jen asi deset metrů čtverečních, takže každé místo se musí využít. Doporučuji! A industriál je super - chválím na dálku
      :)

      Vymazat
  7. Mně se hrozně libí, když má někdo tak vyladěný dětský pokojíček :-) . To mě se asi nikdy nepovede :-D . Pořád se snažím dokupovat nějaké dekorace, úložné boxy , pokojíček různě přestavovat a měnit, ale stejně to není ono. Asi bych potřebovala, aby mi poradil někdo, kdo tomu rozumí.

    OdpovědětVymazat