pátek 20. ledna 2017

2017

Holky dostaly od babičky péřové polštáře netypického rozměru. Půl roku mi trvalo než jsem na ně ušila povlaky. Aby ladily s dávno koupeným povlakem (v sekáči) na peřinu. Nakonec k velké radosti holek zvítězily srdce (látka Ann Kelle) a spodní část pro Klárku růžová, pro Terezku červená. Konečně nějaké kousky, které mi neodfrčí poštou za novým majitelem..


Když jsem tady psala, co se povedlo v roce 2016, slibovala jsem sem dát i plány na rok 2017. Jen jsem se pak trochu zadrhla na tom, že když už to tady budu mít sepsáno, bude mě stresovat, když se nebude dařit plnit. Na druhou stranu mám ale seznamy ráda, pomáhají mi utřídit si myšlenky a nápady, kterých mám poslední dobou nějak moc. Navíc co by to bylo za podnikání bez snů a plánů?

A tak jsem vymyslela, že mi bude stačit splnit polovinu. Uvidíme jak se to osvědčí..


Takže co bych v roce 2017 ráda dělala?

- vkládala více návodů (šicích a háčkovacích) sem na blog

- šila více z mých oblíbených Marina Quilt časopisů, kterých mám nasyslenou hromadu - naučím se tím zase nové fígle a mé šití se třeba o kousek posune

- šila více kabelek a batohů (kabelky mě hodně baví  a u batohů už jsem se přestala stresovat - ještě pár ušitých a už mě to snad začne taky bavit)

- vymyslela dárkovou poukázku - už ji mám více jak rok v hlavě, jen se do toho dát

- vyladila posílání kabelek poštou (pořád se nemůžu dokopat zadat někomu výrobu krabic taškám  na míru)

- udržela pořádek ve svém "účetnictví" (a netřídila účtenky několik měsíců pozpátku jako mě to čeká teď)

- dodržela systém v penězích (systém v čemkoli mám moc ráda a jsem bez něj nervózní, jen nějak nejsem schopná systémy dlouhodobě udržet). Každý měsíc chci utratit na výdajích jen stanovenou částku, další pevnou částku měsíčně přesunout do rezerv a teprve zbytek si poslat na účet (a to ještě nejraději ne na běžný, ale na spořící)

- velkým úkolem (ani ne tak pro mě jako spíše pro muže) je eshop

- zmákla práci v některém z grafických programů (to vidím dost černě, už to plánuju několikátý rok po sobě). Kdybyste měli tip v čem se učit pracovat a jak, budu móc ráda..

- naučila se využít naplno svůj nový foťák a ne to jen tak šolichat


Plánů je to víc než dost. Zároveň mě ale vyděsil příspěvek BagMe Zuzky o šití na volné noze. Má totiž holka ve všem pravdu.

Co bych proto každopádně chtěla splnit, je dodržovat nějaký časový plán šití. Stanovila jsem si přesně hodiny, kdy chci šít, fotit, psát na blog, vkládat na Fler, odepisovat zákaznicím. A chci je zkusit dodržovat. V této době neuklízet, neprat, neobíhat obchody a úřady. Občas to nepůjde, protože .. Sára nebude chtít spolupracovat (to bude asi čím dál častěji), přijde návštěva (a ty já nechci šidit) a tak dále a tak dále. S tím ale počítám a rozhodně tento čas nebudu nahrazovat v jiných časech. To potřebuju být s holkama, šít něco pro nás, zútulňovat dům.. Zakázala jsem si práci o víkendu a neděli si slíbila opravdu nedělní.

Tak, a jsem na sebe zvědavá za rok, kolik se toho podaří :)


8 komentářů:

  1. Baru, srdíčková látka je moc krásná. a plány máš super, tak když se ti podaří aspoň půlka, bude to fajn. přeju Ti hodně pevné vůle v plnění.
    Majka

    OdpovědětVymazat
  2. Díky Majko, s pevnou vůlí jsem na tom právě dost špatně, ale tu půlku bych mohla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Baru, krásné polštářky a panenka úplně úžasná.
    Přeji hodně síly na tvé plány.
    Jsem ráda, když se mi podaří aspoň 50% splnit. A dalších 20, co nebylo na seznamu:-)
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu :) 20, co nebylo na seznamu, to sedí! Je potřeba seznam časem upravovat :)

      Vymazat
  4. Ahoj Baru, seznam tedy náramný i s půlkou budeš supermanka, držím pěsti a moc se těším na návody na šití a háčkování, třeba některý pochopím a z realizuji! Krásný rok 2017, iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivo, no, uvidíme jak velký bič jsem si na sebe upletla :) Návod bude jeden možná docela brzo, jen co dodělám pár restů :)
      Měj se nádherně..

      Vymazat
  5. Baruš, krásné plány! Tak ať ti vyjdou. :-) L.

    OdpovědětVymazat