čtvrtek 3. listopadu 2016

Atlas světa jaký svět ještě neviděl


Mám úžasnou ségru. Kolem termínu porodu si vzala dovolenou a hlídala holky u našich na severní Moravě. Abychom mohli kdykoli nerušeně vyrazit do porodnice. 

Že se jí hlídání kapku protáhlo, to už víte :) Že jí tam  musely ty naše dvě rampepurdy vyrobit několik šedivých vlasů, to vím zase já. A že během toho všeho dokázala vymyslet takhle skvělý dárek Klárce k narozeninám - to teda klobouk dolů..

Uznávám, že se svým geografickým vzděláním mám asi k mapám trochu bližší vztah než většina normálních smrtelníků. A nejspíš to trochu hustím i do dětí - Klárka už odmalička pozná na mapě řeku, cestu, koleje a spoustu dalších věcí. (A mě pak občas překvapí někdo dospělý, když vůbec neví, nač jsou v mapě vrstevnice). Prostě deformace.

A když pak Klárka dostane od ségry k narozeninám takhle krásný Atlas světa, jsem u vytržení...

Země je vždy představena na obrovské dvojstránce plné obrázků. To u dětských atlasů bývá běžné, ale tyhle obrázky jsou prostě krásné. A navíc, nejsou na nich jen zvířata, památky a podobné věci. Jsou tam i typická jídla, činnosti, osobnosti nebo třeba druhy listnatých stromů. Najdete tam čtení pro malé prďoly i pro školáky. A já samotná bych tuhle knížku vydržela číst klidně celý večer..

7 komentářů:

  1. Ach, útulný, veselý svet:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, s takovými krásnými obrázky to ani jinak nejde :)

      Vymazat
  2. Nejoblíbenější kniha našeho Melichara :-) Sice tomu nerozumí, ale USA s motorkou nebo Belgii s bruselským chlapeček najde raz dva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají to úžasně promyšlené - holky prý vydržely číst ve vlaku celé tři hodiny..

      Vymazat
  3. Už ji mám doma schovanou pro Ježíška :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře děláš, už je prý všude vyprodaná.. Tak ať se líbí - ale myslím, že úspěch je zaručen :)

      Vymazat
    2. Já myslím, že aspon jednomu dítěti se líbit bude :-)

      Vymazat