úterý 26. listopadu 2019

Pojďte dál..





Dnes to bude více o fotkách než o textu. Podařilo se mi totiž nejen uklidit, ale ve stavu uklizeném i vyfotit má šicí zákoutí.

Pokoj, který mám jen pro sebe a své látky. Zatím, protože Klárka už se pomalu začíná ptát na svůj pokoj, a to já pak všechny šicí saky paky budu muset vystěhovat do své budoucí plánované mini pracovny nad schodištěm. Tady bude ložnice a v současné ložnici Klárčin pokoj. Všechno a neustále je a bude v našem domě v pohybu.

Tak pojďte dál, dokud mám ještě k dispozici svých luxusních dvacet metrů čtverečních..





Všechen nábytek (krom skříně, ta je s hrdostí repasovaná) je víceméně provizorní nebo ten, který se nikam jinam nehodil a je nám líto jej vyhodit. V rámci možností jsem se snažila vše si uspořádat tak, abych tento hendikep co nejvíce potlačila a aby se mi tady dobře bylo a šilo.




Radost mám z desky stolu. Jde o kus spárovky, která nám zbyla ze schodiště, podepřené šuplaty z mužova dětského psacího stolu a hromadou bydlících časopisů s pěkně barevnými hřbety. Do žlutých lamp z IKEA jsem se vyloženě zamilovala.




Zásobárna látek je nekonečná.. A dvouřadá..




Toto je prosím náš původní botník, jehož povrch z lamina imitujícího kokos se nám po rekonstrukci příliš nehodí. Ale zastavěn kartónovými krabicemi se utápí v bíločerné barvě a kokosu si tak nikdo ani nevšimne.




Gauč mám ze svého vysokoškolského privátu, kde jsme jej každý den rozkládali na spaní. Uf. Už je trochu v rozkladu a dostal černý nátěr, ale relaxační kout se vždycky hodí.




Můj věčný problém - jak prakticky a hezky uložit role s výztuhami a koženkami. S tímto papírovým pytlem na výztuhy jsem moc spokojená, role koženek opřených o skříň až tak velkou parádu bohužel nedělají.




Má oblíbená roleta, OSB zaměstnankyně na focení batohů a kabelek a Terezčin obraz kočky, kterou nakreslila ve čtyřech letech a která mě snad nikdy neomrzí.




Je vůbec možné, že jsem tuhle supr čupr látku na roletu našla v sekáči? Jak jsem bez ní kdy mohla být?




Tak, a teď jste v obraze, kde vznikají vaše kabelky a batohy. Dokonalé to tu není a pořád je co vylepšovat, ale je mi tady dobře..


18 komentářů:

  1. Ta látka na rolety je parádní i na těch polštářích! Škoda, že jste mi zároveň odpověděla i na dotaz, kde takovou případně koupit. LucieŠ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) A kdybyste věděla, jak dlouho mi ležela ve skříni, než jsem vymyslela, že z ní bude závěs. Je to totiž takový zvláštní poloumělý materiál alá socialismus.

      Vymazat
  2. Krásný pokojík.
    Stůl mě pobavil, syn ho má vyřešen úplně stejně i se žlutou lampou.
    Krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tyhle řešení nejradši - když se omrzí, jednoduše se změní. Taky přeji krásný den a díky!

      Vymazat
  3. Ty žluté lampy jsou skvělé. Škoda, že se nám do pokojíčku nehodí (a navíc mají děti jiné z IKEA).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem je objevila, musela jsem mít hned dvě :)

      Vymazat
  4. Tá osb doska je taká pekná a šik!
    Mne ju nikto nepochválil, keď som podkrovie nafotila na blog otcovdom, pritom je to prírodná alternatíva miesto sadrokartónu a teraz ešte steny a dlážky pretierame transparentným bielym voskom osmo, tak je to super krásne!
    Máš to pekne vybavené, my sme mysleli, že sa nám podkrovie uvolní, odchodom detí, ale auti dcéra s manželom mu dali iný smer a formu:-)
    Gauč, rošt s futonom z Ikea, sme mali aj my (s mužom sme na ňom spávali v obyváku v paneláku), aj ten užší-pelíšek auti syna, oba ale prelomil na polovičku:-) Alena

    OdpovědětVymazat
  5. Ali, musím přiznat, že já s OSB na šikminách taky pořád vnitřně bojuji.. Podlaha OSB je super, na tu nedám dopustit, ale i na stropě to je asi už na mě moc. Mám v plánu to přetřít něčím mírně transparentním bílým. Ale je to docela velká akce, tak nevím, kdy se k tomu dostanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My sme pretreli aj šikminy, aj steny v podkroví, kde sa dalo a osb dlážku v prízemí tým transparentným bielym voskom OSMO, je super!

      Vymazat
    2. Ali, prosím, prosím, poslala bys mi fotku jak šikminy natřené voskem vypadají? knezinkova.barbora@gmail.com. Díky moc. Třeba až budu rozhodnutá pro konkrétní vosk/lazuru/cokoliv, hecnu se na nátěr brzy😉

      Vymazat
    3. Poslala, dúfam, že prišli.

      Vymazat
    4. Ali, fotky přišly, děkuju, jdu psát mail..

      Vymazat
    5. Dámy a napsaly byste prosím pěkně, jak jste osb desky upravili na podlaze? Broušené desky? Ještě brousit? Tmel (kvůli vyrovnání? a je vůbec nutný?), lak, olej, vosk... kombinace..? Právě to řeším a právě to řeším do místnosti, kde bude v budoucnu chodba (bude se dost chodit) a na části můj šicí koutek. Tak aby se případně látky nezatrhávaly. Když to máte Vy, a v pracovně, tak to určitě funguje. Návodů je spousta, ale popravdě bych dobrou na první pokus. A jesli je z důvodu funkčnosti není potřeba zakrývat (koberec, lino..), tak bych ráda tu strukturu přiznala. Moc děkuju za odpověď. Monika

      Vymazat
  6. Krásný pokojíček a jak je naklizený. Já ten pořádek neumím nějak udržet. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dagmar, já taky ne! Ale pak ten pocit, když se zadaří naklidit - k nezaplacení🙃

      Vymazat
  7. Baru, krásno, útulno a milo. Jako ty a tvé výrobky.
    Vše dobré přeji.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Bohunko, tak to mě pohladilo po duši - díky moc! Krásný a klidný advent měj

      Vymazat
  8. Milá Baru,
    krásný a útulný pokojíček. Tam bych byla ráda.
    Já se nastěhovala do ložnice. No, jsem tu natěsno, ale lepší, než v kuchyni. Tedy i tam mám stále něco roztaženého.
    Ty tvoje peněženky jsou dokonalé. Jsou krásné a praktické.
    Krásný a klidný advent. Lenka B.

    OdpovědětVymazat