neděle 9. července 2017

Osmiměsíční Sára a její o půl roku mladší parťák

Týden po sedmiměsíčních "narozeninách" začala lézt, což pro mě ve spojení s její ochutnávací touhou znamená být ji všude v patách. V korbě kočáru začala jezdit zásadně na břiše, museli jsme přesedlat do sporťáku. Spí se dvakrát denně po dvou hodinkách (zásadně v kočárku v předsíni a zásadně bez uspávání - usne si sama - juchů). Je ze všech tří holek nejhubenější, ale jí nejlíp a všechno - zajímavé. Na papá a pacipaci ji nedostanu, zato kroutit hlavou "nenene" umí dokonale. Co by jí taky člověk jiného furt říkal, když ji věčně loví něco z chřtánu:)


Na tuto koláž se těším už šest let - od doby, kdy jsem vyfotila sedmiměsíční Klárku v retro punťovaných kalhotách, které pro mě coby mimino ušila moje mamka. Naši mě skoro nefotili, a tak je tato moje fotka od fotografa snad jediná, kterou mám (vlevo nahoře). Před třemi lety jsem cvakla Terezku a koncem letošního května dokončila naší holčičí časosběrnou sérii Sárou. Všechny plus mínus sedmiměsíční.

Vpravo nahoře Terezka, vlevo dole Sára, vpravo dole Klárka. 

Tak co, která je na mě nejvíce podobná?



A taky má Sára nového kamaráda - malého zrzavého kocourka. Prvních pár dnů strávil pod kredencí, bál se každého prudkého pohybu. Postupně si ale na nás zvykl a už je to mazel největší. Sáru bere jako svého sourozence - je jí všude v patách, nechá si od ní všechno líbit a navzájem si asistují u společných výtržností. Sáru zajímají jeho hračky a kocoura zase její, jsou asi ve stejném stádiu vývoje. Já občas pěním, protože mít doma kotě je podle mě minimálně jako půl dalšího dítěte. Ale když je pak vidím, jak spolu zaujatě popohánějí míček po podlaze.. 

P.S. Největší terno jsou víčka a kuchyňské sponky  - pro oba:)


8 komentářů:

  1. Sára! Klárka s Terezkou mají v sobě mnohem víc z Karla než Sárinka :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Barunko, přestože tu starou fotku mám doma, myslela jsem v první chvíli, žes tam dala Sáru dvakrát-tak není co řešit-všechny jste šikulky- babrle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je sranda, že na barevných fotkách holky vypadají dost jinak - až když jsem fotky převedla do černobílé, tak všechny rysy daleko více vystoupily. Připadá mi, že v černobílé si jsou i o dost podobnější se svou současností :)

      Vymazat
  3. Tedy až třetí dítě bývá podobné mamince:-)? Co naplat. Budeme muset jít do lichého počtu, když jsou zatím oba na tatínka, resp. jeho matku. Linda

    OdpovědětVymazat
  4. To je super nápad takové vyfocení:-) no, malá je celá maminka:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za nápad můžou ty gaťata - když jsem je u našich našla, byla "akce" vymyšlena :)

      Vymazat