čtvrtek 13. října 2016

Bílá, bílá, bílá, bííílááá... keramika



Začaly jsme s Klárkou a Terezkou chodit každý týden na keramiku. Jedná se o kroužek pro rodiče s dětmi, takže jde podle mě o ideálně společně strávená podzimní a zimní odpoledne.

Nebyla bych to ale já, abych neměla s něčím problém. Mám ráda asi kapku jiný styl, než který se u nás v těchto kroužcích razí. Nejsem moc příznivec serepetiček, raději vyrábím praktické věci a mám ráda bílou. Jak jsem o sobě psala tady, všechno musím mít vždycky trochu jinak..

Stačí ale do Pinterestu zadat namísto keramika (vyjede vám hromada serepetiček) heslo v angličtině - "ceramics". A najdete spoustu zajímavých a podle mě vkusných věcí. A toto kouzlo s angličtinou na pinterestu funguje skoro u všeho, všimli jste si toho? Zajímavé..

Tak se těším.. Holky asi mou vášeň pro bílou moc sdílet nebudou a budou si plácat svoje, ale já se těším, že něco z těch krás prostě musím zkusit. Tak uvidíme..

Odkazy na všechny obrázky najdete na mém Pinterestu.


6 komentářů:

  1. Přesně. Když chodily děti, měly jsme plný dům serepetiček a nic samozřejmě nešlo vyhodit. Ty hranaté misky jsou nej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky mám dvouletou zkušenost s keramickým kroužkem pro dvě děti. Pár věcí se mi ale líbí doteď.

      Já mám nejradši modrobílou keramiku.

      Vymazat
  2. Keramické kroužky jsou líheň na ozdobné kýče. Líbí se mi ta technika odkrajování uprostřed, tipuju na Japonce. Je to všechno takové čisté. A úplně nejlepší je porcelán.

    OdpovědětVymazat
  3. Moje máma kdysi vedla keramický kroužek. To byly skvosty! Mamka totiž prostě umí...;-). A hlavně má vkus. V tom vidím ten zásadní zádrhel většiny těchto kroužků...:-). P.

    OdpovědětVymazat
  4. Jojo, výhoda je, že paní keramička vždycky nahodí, co bychom mohli vyrobit (a zatím se to vždycky dalo přetransformovat do něčeho, co mi sedělo), ale klidně si člověk může dělat i něco podle sebe. Jen jsem fakt zvědavá na výrobky našich holek. A to ještě až začneme glazurovat, to bude přebarvíno :) Ale třeba se pletu, minule mě Klárka překvapila, když mě sprdla před galanterií. Kupovali jsme gumu na čelenku do vlasů pro kostým baletky na maškarák a ona že prý proč jsem místo růžové nekoupila raději bílou, že bude takhle už moc růžová. Spadla mi čelist :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, Baruš, přesně tak a i proto jsem Adama na keramiku nedávala.... Ale to záleží jen na tom, kdo to vede. Třeba moje drahá sestřenka je naprosto úžasná ZUŠ učitelka a výtvarnice. Kdyby byla blíže, chodíme k ní na všechno:-)

    OdpovědětVymazat